Το Κίνητρο του Κέρδους στην Εκπαίδευση
Συνεχίζοντας την Επανάσταση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-569-756-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 244 γρ., 198 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα επιχειρήματα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που συνεισέφεραν σε αυτό το συλλογικό έργο εμπλουτίζουν ουσιαστικά το δημόσιο διάλογο πάνω σ' ένα θέμα που πρέπει να μας αφορά όλους.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί με πρόλογο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη.
Περιγραφή

“Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία” - να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε;

Τα κείμενα που περιέχονται σ` αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Απέναντι σε μια εν πολλοίς αβάσιμη προκατάληψη, συμβάλλουν με έγκυρα στοιχεία και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να επιτρέψουμε στο κέρδος να λειτουργήσει ως μοχλός όχι απλώς της ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αλλά και της διάχυσης των θετικών της αποτελεσμάτων σε ομάδες πληθυσμού που σήμερα αναγκαστικά συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο.

Τα επιχειρήματα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που συνεισέφεραν σε αυτό το συλλογικό έργο εμπλουτίζουν ουσιαστικά το δημόσιο διάλογο πάνω σ` ένα θέμα που πρέπει να μας αφορά όλους.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί με πρόλογο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη.

Γιατί σας το προτείνουμε:

  • Μια πολύτιμη συνεισφορά στην κρίσιμη και πάντα ανοιχτή συζήτηση για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
  • Παρουσίαση εκπαιδευτικών μοντέλων που βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, εφαρμοσμένα σε ευρωπαϊκές χώρες-πρότυπα.
  • Μια συλλογή κειμένων που υποστηρίζουν μια βιώσιμη και τεκμηριωμένα αποτελεσματικότερη προσέγγιση για την εκπαίδευση, καταρρίπτοντας εδραιωμένους στην ελληνική συνείδηση μύθους.

Add: 2018-05-04 13:38:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:44