Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Άλμα (στο τετράγωνο) - Αντωνία Παπαδοπούλου

Ανστέλ Σεραφίν

Θεματική Ταξινόμηση

ΚοινόΣύντομη περιγραφή

"Ελευθερία είναι κάθε λεπτό ανάσας μέσα στην αλήθεια μας! Δουλεύω και ζω όπως μπορώ, με ό,τι έχω και δεν ξέρω πια πώς λέγεται αυτό, ούτε θέλω να μάθω. Είναι αυθόρμητα εποικοδομητικό απλά να κάνεις ό,τι έχεις να κάνεις και να δίνεις ό,τι σου δόθηκε», Αντωνία Παπαδοπούλου.

Περιγραφή

Όταν πολεμάμε για αυτό που αναπνέει στα τοιχώματα του κάθε πόρου μας

και υπάρχει σε κάθε ανάμνηση και όνειρό μας,

τότε η δύναμή μας αναβλύζει σαν ξέφρενο ποτάμι

και δεν είμαστε ποτέ λειψοί

Πίστευε σε εσένα και πιστεύεις στο μόνο αληθινό δώρο που σου έχει δοθεί

Γιατί είσαι ένα πλάσμα άρτιο και όμορφο

Γιατί είμαστε ένα κομμάτι φωτός,

κάτι άγνωστο και θεϊκό, όπως καθετί αληθινό

Σε όλους όσους ακολουθούν την αποστολή τους,

είτε αυτή είναι ένας περίπατος είτε μια ανηφοριά,

είτε πιστεύουν ότι τα καταφέρνουν είτε ότι λυγίζουν

Συνεχίστε!

Ελευθερία είναι κάθε λεπτό ανάσας μέσα στην αλήθεια μας!Απο εξώφυλλα

«Το εξώφυλλο απεικονίζει χρυσάνθεμα, τα οποία είναι το εθνικό άνθος της Ιαπωνίας. Πρόκειται για κομμάτι υφάσματος από αληθινό παλιό κιμονό. Το ιδεόγραμμα του εξωφύλλου σημαίνει ό,τι ακριβώς και ο τίτλος του βιβλίου, δηλαδή «άλμα» (/τόμπι νο τζιτζό/) και είναι γραμμένο στην ιαπωνική γραφή hiragana. Το ύφασμα και η καλλιγραφία ανήκουν στην δασκάλα και φίλη μου κυρία Yukiko Takahisa», Αντωνία Παπαδοπούλου.Απο εξώφυλλα

Η Ανστέλ Σεραφίν (Αντωνία Παπαδοπούλου) γεννήθηκε στο Περιστέρι (1977), μεγάλωσε στην Πετρούπολη και είναι κατ’ επιλογήν κάτοικος Χανίων. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Έσσεξ, Αγγλία). Κατόπιν, για αρκετά χρόνια, υπήρξε συνεργάτιδα και εθελόντρια στην μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και αργότερα στην τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στα Χανιά (Ομάδα 55). Το «Ανστέλ» είναι όνομα υπόσχεση και δημιουργήθηκε χρόνια πριν σε έναν περίπατο. Τούτη εδώ η ποιητική συλλογή είναι αφιερωμένη στον δρόμο που παίρνουν όλοι οι άνθρωποι ως περιπατητές και ξωτικά ταυτόχρονα.