Το σκουληκοσύννεφο
Ένα παραμύθι για μεγάλους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-60-4
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 4/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 340 γρ., 208 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο του Δημήτρη Σούκουλη με τίτλο «Το σκουληκοσύννεφο». Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο του Δημήτρη Σούκουλη με τίτλο «Το σκουληκοσύννεφο». Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους. 

Περίληψη βιβλίου

Παραμυθένιες ιστορίες με επίκεντρο τη Ρώμη, ίσως όμως κι ένα κολάζ από πραγματικά περιστατικά. Όπως και να ΄χει, ο Δημήτρης Σούκουλης καταφέρνει με το Σκουληκοσύννεφο να μας μεταφέρει στον σοφό κόσμο των εντόμων. Εκεί, κανένα συναίσθημα δεν είναι ντροπή και όλα τα έντομα ρισκάρουν και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κάθε όνειρο στη ζωή αλλά και στον έρωτα. Ακόμα και το σκουλήκι χωρίς όνομα αλλάζει και γίνεται πλέον Σκουληκοσύννεφο. Αν αφεθείτε στον μαγικό κόσμο του συγγραφέα, μπορεί κάποια μέρα να το δείτε ψηλά στον ουρανό κι ίσως –γιατί όχι;– να πιάσετε και κουβέντα μαζί του…

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Δημήτρης Σούκουλης γεννήθηκε το 1973 στο Περιγιάλι Κορινθίας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε, στην Ιταλία. Στη διπλωματική του εργασία ασχολήθηκε με το έργο του Κ. Καρυωτάκη, συμπεριλαμβάνοντας σε ιδιαίτερο παράρτημα, σε ιταλική απόδοση, τα κυριότερα ποιήματα και ανέκδοτα πεζά. Διαμένει και εργάζεται στη Ραβένα της Ιταλίας ως φιλόλογος στο γυμνάσιο I.C. Darsena. Θεωρεί, όμως, τη διαμονή του εκεί προσωρινή. 

Στο προσωπικό του ιστολόγιο «Φυγόκεντρες Λέξεις - No Sense Words» εκπέμπονται συστηματικά ασύρματα σήματα, ποιήματα, διηγήματα, glimpse, collage, παραμύθια για ονειροπόλους που μεγάλωσαν αλλά πεισματικά επιμένουν να πιστεύουν σ’ έναν άλλο παράλληλο κόσμο, στον οποίο επιθυμούν να μετοικήσουν συντόμως. Λατρεύει τους συμβολιστές, τον υπερρεαλισμό, το παράλογο και φοβάται το κενό και τη μετριότητα, όπως ο Κάφκα, του οποίου τα έργα λατρεύει. Ασχολείται με το analog collage. 

Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο έγινε το 2014, με το διήγημα «Vaffanculo Lei» και δημοσιεύτηκε στο Microstory, το οποίο τη στιγμή της σύνταξης αυτού του «βυθογραφικού σημειώματος» δεν είναι πια ενεργό. Διηγήματα, ποιήματα και άλλα καλούδια έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως Bibliothèque, Fractal, Στάχτες και βιβλίο.net. Πρόσφατα έγινε μόνιμος συνεργάτης του Animartists. 

Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων από τις Εκδόσεις Όστρια.


Add: 2018-04-18 07:06:00 - Upd: 2022-09-07 16:13:01