Κόλλα
Glue
Μετάφραση: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια κειμένου: Μπαρμπάκης, Γιώργος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-527-2
Οξύ, Περιστέρι, 4/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 752 σελ.
Περιγραφή

Εδιμβούργο, δεκαετία του ’70. Τέσσερα αγόρια γεννιούνται και μεγαλώνουν στην άκρη της πόλης, στα μπλοκ των εργατικών πολυκατοικιών. Ο ηθικός τους κώδικας σφυρηλατείται στον δρόμο: στηρίζεις τους δικούς σου, δεν χτυπάς γυναίκες και –πάνω απ’ όλα– ποτέ δεν καρφώνεις κανέναν.

Τι είναι αυτό που ενώνει τους τέσσερις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, τον τεμπέλη και γυναικά Τέρι, τον Μπίλι τον μποξέρ που φτάνει μόνο όσα μπορεί, τον Καρλ τον μπάρμαν που ακολουθεί μονάχα τη δική του μουσική, και τον λούζερ Άντριου που συναντά την καταστροφή σε κάθε γωνιά;

Ο Irvine Welsh, συγγραφέας του Trainspotting, ακολουθεί τις ζωές τους καθώς τα τέσσερα αγόρια γίνονται άντρες. Εξετάζει τους δεσμούς πίστης, τις εμπειρίες και τα μυστικά που τους ακολουθούν μέχρι να σαρανταρίσουν. Και καθώς ακολουθούμε τη διαδρομή από τη δεκαετία του ’70 μέχρι τον νέο αιώνα –από την πανκ στην τέκνο κι από το σπιντ στο έκστασι– τους βλέπουμε να παλεύουν να ξεφύγουν από τις κοινωνικές τους καταβολές, την πίεση των συνομηλίκων τους και τις προσδοκίες των γονιών τους, να τα καταφέρουν οι γιοι τους καλύτερα από τους ίδιους.

Γεμάτο από τους συνήθεις ιδιότροπους, μα συμπαθείς χαρακτήρες του, αυτό το θορυβώδες καινούργιο παραμύθι σπινθηροβολεί από το χαρακτηριστικό σατιρικό πνεύμα του συγγραφέα.

Publishers Weekly



Ο Irvine Welsh είναι ένας από τους πλέον οξυδερκείς ειδήμονες της εξαχρείωσης, ένας επιστήμονας της ακαθαρσίας.

New York Times


Add: 2018-04-03 14:15:56 - Upd: 2021-03-17 18:24:12