Το κυνήγι του λουκουμά
Εικονογράφηση: Μεταλληνού, Ρένια
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Φαμέλου, Νάντια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-59-8
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 4/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 190 γρ., 96 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδ. Θερμαϊκός το βιβλίο της Λυδίας Μουτάφη, «Το κυνήγι του λουκουμά», ένα βιβλίο για παιδιά 9 - 12 ετών, γεμάτο χρώματα και περιπέτειες.
Η μέρα ξεκινά και η Ναυσικά, βλέπει να περνά έξω απ’ το παράθυρό της ένας λιλιπούτειος λουκουμάς. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίζει γεμάτη περιέργεια να τον ακολουθήσει. Και τότε όλα αρχίζουν…
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Λυδίας Μουτάφη με τίτλο «Το κυνήγι του λουκουμά». Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, γεμάτο χρώματα και περιπέτειες που τρέχουν σαν γάργαρο νερό.

Η μέρα ξεκινά και η μικρή Ναυσικά, ένα κορίτσι που αγαπά την περιπέτεια, βλέπει να περνά έξω απ’ το παράθυρό της ένας λιλιπούτειος μελένιος λουκουμάς. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίζει γεμάτη περιέργεια να τον ακολουθήσει. Και τότε όλα αρχίζουν…


Μέρος του βιβλίου

Σήμερα το πρωί, όπως κάθε πρωί, ξύπνησα από τα παιχνιδιάρικα χτυπήματα των ηλιαχτίδων στο παράθυρό μου. Άνοιξα τα μάτια μου, τεντώθηκα καλά καλά (όπως μου ’χει μάθει ο μαύρος γάτος μου, που είναι εξπέρ σ’ αυτό), σηκώθηκα από το κρεβάτι μ’ ένα σάλτο ολυμπιακών επιδόσεων κι άνοιξα το παράθυρο να μπει ο ήλιος. Την ώρα που έπαιζα με τις μικρές φωτεινές ηλιαχτίδες κι απολάμβανα την ασταμάτητη επίθεση απ’ τα μικρά ζεστά φιλάκια τους στο πρόσωπό μου, τι βλέπω; Έναν μικρό, μικρούτσικο και ολοστρόγγυλο λουκουμά να τρέχει χαχανίζοντας στον δρόμο. «Βρε τον μπαγασάκο, πώς κατάφερε και το ’σκασε απ’ το τηγάνι;» σκέφτηκα κι έσκυψα να τον δω καλύτερα. Μα εκείνος έτρεχε κι όλο έτρεχε, κι εγώ έσκυβα κι όλο έσκυβα, ώσπου ένα δυνατό… «μπαμ!» ακούστηκε και βρέθηκα ξαπλωμένη φαρδιά πλατιά στην αυλή να κοιτάζω το παράθυρό μου, με μια γλάστρα φορεμένη καπέλο στο κεφάλι μου.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Λυδία Μουτάφη αγαπά να ακούει ιστορίες, αληθινές και φανταστικές. Αγαπά να πλάθει δικές της ιστορίες και να κάνει άλλους να ταξιδεύουν διαβάζοντάς τες. Σπούδασε στην Αθήνα αγγλική φιλολογία γιατί της αρέσει να χάνεται στον μαγικό κόσμο των λογοτεχνικών βιβλίων. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο γιατί της αρέσει να βλέπει τις ωραιότερες θεατρικές παραστάσεις. Έγινε δημοσιογράφος γιατί έτσι μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω. Με τον Πέτρο έχουν μια κόρη, τη Ναυσικά. Μαζί τους τραγουδά, χορεύει, ταξιδεύει και ονειρεύεται δυνατά.

Βιογραφικό Εικονογράφου

Η Ρένια Μεταλληνού σπούδασε γραφιστική και αργότερα, κερδίζοντας μία υποτροφία, σχέδιο μόδας. Εργάστηκε ως γραφίστρια σε μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες για μια δεκαετία πριν να ασχοληθεί επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Από το 2014 εργάζεται ως εικονογράφος και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από τριάντα βιβλία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ κυκλοφορούν και δύο δικά της βιβλία από τις «Εκδόσεις Πατάκη». Έχει λάβει μέρος και σε αρκετές εκθέσεις και το 2017 ήταν υποψήφια στα «World Illustration Awards» στην κατηγορία εικονογράφησης παιδικού βιβλίου.

http://www.instagram.com/reniametallinou_illustration/


Add: 2018-04-03 07:41:01 - Upd: 2022-09-07 16:13:01