Υποκλίνομαι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-57-4
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 2/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 295 γρ., 176 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Από τις εκδόσεις Θερμαϊκός κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή της Χρυσούλας Αλεξάνδρου, με τίτλο «Υποκλίνομαι». Η παρούσα συλλογή είναι η δεύτερη στη σειρά που εκδίδει η ποιήτρια.
Περιγραφή

Από τις εκδόσεις Θερμαϊκός κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή της Χρυσούλας Αλεξάνδρου, με τίτλο «Υποκλίνομαι». Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες. Η παρούσα συλλογή είναι η δεύτερη στη σειρά που εκδίδει η ίδια.


Λίγα λόγια από την ποιήτρια 

Η ποιητική συλλογή μου «Υποκλίνομαι» είναι μία κατάθεση ψυχής. Είναι μία σωτήρια λέμβος που με κράτησε και με έβγαλε προς το φως, όταν πνιγόμουν ασθματικά και επικίνδυνα σ’ αυτόν τον κόσμο τον ανάλγητο και τον παράταιρο. Ωστόσο, μέσα σ` αυτήν τη νεφελώδη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, από την οποία κατακλυζόμαστε όλοι καθημερινά, η ψυχή μας κρύβει έναν τεράστιο πλούτο, μια ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και μια απίστευτη δύναμη, που μπορεί να μετουσιώνει το σκοτάδι σε αισιοδοξία, τον πόνο σε βάλσαμο, την ασκήμια σε ομορφιά. Υποκλίνομαι, λοιπόν, σε αυτό το μεγαλείο, στο μεγαλείο του κόσμου, και πορεύομαι μαζί του...

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χρυσούλα Αλεξάνδρου γεννήθηκε προτού καλά καλά ξυπνήσει η αυγή, φθινόπωρο καιρό, στην ορεινή Κυπερούντα, εκεί όπου ο έρωτας, τα χρώματα και οι αισθήσεις ποτέ δεν ησυχάζουν.

Τελείωσε με άριστα το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, στη συνέχεια τη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και ακολούθως απέκτησε master, από το CIIM, με θέμα την Εκπαιδευτική Διοίκηση.

Εργάστηκε ως φιλόλογος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και στη Μέση Εκπαίδευση Κύπρου, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ασχολείται με το θέατρο και γράφει ποίηση από τα μαθητικά της χρόνια. Έλαβε μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης και θεάτρου στους οποίους και βραβεύτηκε. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί, έχουν κυκλοφορήσει σε CD και έχουν ακουστεί σε διάφορες εκδηλώσεις στο κοινό της Κύπρου.

Έχει εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στην καταχνιά των Εραστών». Η παρούσα συλλογή, με τίτλο «Υποκλίνομαι», είναι η δεύτερη στη σειρά.

Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα στο e-mail: chryssalexan@gmail.com


Add: 2018-02-20 13:39:52 - Upd: 2022-09-07 16:13:01