Χρυσαφέντηδες και καλοκύρηδες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-607-103-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
17 x 29 εκ., 58 σελ.
Περιγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρυσαφέντηδες και καλοκύρηδες της Ιφιγένειας Κυργιώ

Σελίδες:  58

Διαστάσεις:  29x17

Δέσιμο: Μαλακό

Λιανική Τιμή: 10

Κατηγορία: Παραμύθια

ISBN:  978-960-607-103-4

«Αυτός  γεννήθηκε στην εποχή των καλικαντζάρων,» λέει μια βορειοελλαδίτικη παροιμία, που σημαίνει ότι κάποιος είναι άτολμος και ευθυνόφοβος. Και επειδή οι άτολμοι και ευθυνόφοβοι έχουν πληθήνει, έρχονται πέντε καλικαντζαράκια να ανατρέψουν τις καταστάσεις.  Κι έτσι από την επιστροφή στο σκοτάδι, εκεί στα έγκατα της γης, προτιμούν την αλλαγή στη στράτα τους, που τα οδηγεί στο φως της Αλήθειας και της Αγάπης.

Αυτή η φυγή προς το φως υπενθυμίζει σε όλους, τους άτολμους και ευθυνόφοβους, τη δύναμη που χρειάζεται   να καταβάλλουν  προκειμένου να  απελευθερωθούν από τις σκιές   εκείνου του σπηλαίου, που έχει περιγράψει και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία.

Έτσι και οι Κωλοβελόνηδες ή Τζόγιες ή…, γίνονται Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες, για να φωτίζουν τη σκοτεινιά της ψυχής μας!       

Η Ιφιγένεια Κυργιώ γεννήθηκε στην Καλαμάτα.

Ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Λύκειο Θηλέων της Καλαμάτας.

Είναι απόφοιτος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Ψυχικού, Αθηνών καθώς και του Παιδαγωγικού τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ανάμεσα στους αξιόλογους καθηγητές της υπήρξε και ο Δ. Λιαντίνης. Επιπλέον, τελειώνει τη Σχολή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι μέλος της Σχολής Ποίησης και Παραμυθιού του Δ. Αβούρη και της Αυτοσχέδιας Σκηνής της Μ. Σκαφιδάς.

Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί σεμινάρια Λογοτεχνίας, Ιστορίας και Λαογραφίας. Συλλέγει παραδοσιακά παραμύθια και κάνει μεταφράσεις ξένων. Υπηρέτησε με ήθος, συνείδηση και αξιοπρέπεια, ως εκπαιδευτικός, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταλα- μπαδεύοντας αξίες και αρχές στους αγαπημένους της μαθητές. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου  (Καλαμάτα). Επίσης το παραμύθι της «Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες θα ανεβεί ως θεατρική παράσταση  από τη θεατρική ομάδα «Alternativo» στην αίθουσα της Φιλαρμονικής της Καλαμάτας την περίοδο των γιορτών (25/26/28/29/30 Δεκεμβρίου 2017).

Το πρώτο της βιβλίο, Όνειρα Χρυσαφένια, Όνειρα Τενεκεδένια κυκλοφόρησε το 2016 από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

 

Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

universe-pathways.blogspot.com

www.universepaths.com

universepaths@yahoo.com


Add: 2018-01-06 17:37:23 - Upd: 2022-07-26 15:57:36