Κει που λούζονταν Νεράιδες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-607-092-1
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
14 x 21 εκ., 144 σελ.
Σύντομη περιγραφή
«Διαβάτη, μέσα από αυτές τις αράδες θα σου μιλήσουν Νεράιδες και Μοίρες, Δράκοι και Τελώνια, Βρικόλακες και Γοργόνες, αλλά μη φοβηθείς! Το φοβερότερο είναι όταν το νερό ξυπνάει, γι’ αυτό ποτέ μην πίνεις από τα πηγάδια όταν το σκοτάδι πέσει…»
Περιγραφή

Νερό, το «κουκούλι της ζωής». Το Άλφα και το Ωμέγα στην εξέλιξη όλων των πολιτισμών. Το νερό, το οποίο τραγουδήθηκε από αοιδούς και τροβαδούρους, που ζωγραφίστηκε από τα φωτεινότερα χρώματα των ζωγράφων και λογοτέχνες βούτηξαν την πένα τους, για να γράψουν τα ομορφότερα λόγια πάνω στο λευκό χαρτί.

Τούτο το πολύτιμο αγαθό από τα βάθη των αιώνων ξεκουράζεται μέσα σε στέρνες και πηγάδια, δροσίζει τους διαβάτες στις κρήνες που περιμένουν καρτερικά, και άλλοτε γίνεται η γέννηση και άλλοτε ο θάνατος, άλλοτε η καταστροφή και άλλοτε το ταξίδι.

Πάντα, όμως, παραμένει σε αυτά τα μαγικά περάσματα παρέα με πλάσματα που γεννήθηκαν στην φαντασία των ανθρώπων.

«Διαβάτη, μέσα από αυτές τις αράδες θα σου μιλήσουν Νεράιδες και Μοίρες, Δράκοι και Τελώνια, Βρικόλακες και Γοργόνες, αλλά μη φοβηθείς!

Το φοβερότερο είναι όταν το νερό ξυπνάει, γι’ αυτό ποτέ μην πίνεις από τα πηγάδια όταν το σκοτάδι πέσει…»

Η Νένα Μπούρα γεννήθηκε στη Νύμφη του Αμβρακικού, την Αμφιλοχία. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Η πορεία της μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης την έκανε να ονειρεύεται, ακόμα και με τα μάτια ανοιχτά, έναν καλύτερο κόσμο. Αγιογραφεί, γράφει ποιήματα, κατασκευάζει χειροποίητες κούκλες για κουκλοθέατρο και γενικά «ποιεί οτιδήποτε με τα χέρια». Μα μεγάλη της αγάπη είναι η αφήγηση, η συλλογή και συγγραφή παραμυθιών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια ως εισηγήτρια με θέμα το παραμύθι, καθώς και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με κείμενά της. Ποιήματά της υπάρχουν στη συλλογή (ebook) «POEM» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, ενώ παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί στις ανθολογίες των ίδιων εκδόσεων. Το 2016 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Είπαμε πολλά και σώνει».

Αυτό είναι το δεύτερό της βιβλίο.


Add: 2018-01-05 21:47:50 - Upd: 2018-09-13 20:02:53