Πυγολαμπίδες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-607-087-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
14 x 21 εκ., 40 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η ελπίδα γεννάται από την ίδια τη φύση, όπως ο περίτεχνος χορός αναρίθμητων πυγολαμπίδων μία νύχτα αγκαλιάζει στοργικά την ανθρώπινη μοναξιά.
Περιγραφή

Το βιβλίο «Πυγολαμπίδες» είναι εμπνευσμένο από στοιχεία της φύσης και το παράδοξο τής ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας. Η θέαση του ουρανού, η συνειδητοποίηση του εκφυλισμού των ιδανικών, αλλά και η μοναξιά που επιφέρει η ρομαντική προσέγγιση της ζωής, αποτέλεσαν έμπνευση ώστε οι σκέψεις και οι εικόνες να γίνουν λέξεις. Τα περισσότερα από τα ποιήματα τής συλλογής δεν είναι βιωματικά, αλλά καθρεφτίζουν την αντίληψη για τη φθορά, τον έρωτα και τα κοινωνικά δρώμενα. Συχνά στο βιβλίο θίγεται η μικρότητα της ύπαρξής μας και κριτικάρεται έμμεσα η ανθρώπινη ματαιοδοξία και χρησιμοθηρία. Ωστόσο, η ομορφιά είναι διάχυτη γύρω μας ξορκίζοντας την αποξένωση.

Η ελπίδα γεννάται από την ίδια τη φύση, όπως ο περίτεχνος χορός αναρίθμητων πυγολαμπίδων μία νύχτα αγκαλιάζει στοργικά την ανθρώπινη μοναξιά.   

Η Αγγελική Λυκούδη γεννήθηκε το 1995 στο Μαρούσι Αττικής. Σπουδάζει στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής, στην Αλεξανδρούπολη.

Στο παρελθόν έχει εργασθεί στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας Louisville (USA, Erasmus International Mobility  Program), στο Μικροβιολογικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης και στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής ΕΚΠΑ, στην Αθήνα.

Προσωπικά της ενδιαφέροντα είναι ο χορός και η λογοτεχνία, και είναι μέλος στην ομάδα Πετοσφαίρισης.


Add: 2018-01-05 21:41:58 - Upd: 2022-05-31 08:57:06