Οι ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ κοιμούνται παρέα με τα τερατάκια τους
Los Superhéroes duermen con sus monstruos (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-04-4788-0
Κέδρος, Αθήνα, 4/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 4.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 19 εκ., 120 γρ., 24 σελ.
Περιγραφή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
ΥΠΟΜΟΝΗ – ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ - ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για παιδιά 3 έως 6 ετών, που μιλούν με χιούμορ, τρυφερότητα και φαντασία για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία.

Τις νύχτες τα τερατάκια μιλάνε, γελάνε και χοροπηδάνε και δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί. Οι υπερήρωες πρέπει να τα επιτηρούν. Η Χλόη το ξεχνάει και κάθε βράδυ πηγαίνει να κοιμηθεί με τους γονείς τους. Όμως ο μικρός υπερήρωας της ιστορίας χρειάζεται οπωσδήποτε τη βοήθεια της υπερβοηθού του για να κρατήσει φρόνιμα τα τερατάκια!

Δυο λόγια για τους γονείς …

Αγαπητοί γονείς… Είστε κι εσείς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ. Η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, και βρίσκεται κυρίως στα χέρια σας.

Η σειρά ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ, με πρωταγωνιστές τον Έκτορα και τη Χλόη, διαπραγματεύεται τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από 3 έως 6 ετών. Αν το παιδί νιώθει πως είναι υπερήρωας, όλα φαντάζουν στα μάτια του ευκολότερα!

Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΑΞΙΑ γίνεται λόγος για τον ερχομό ενός νέου παιδιού στην οικογένεια. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Έκτορας, δε βλέπει με καλό μάτι τη μικρή του αδελφή, τη Χλόη, που συνεχώς κλαίει και κατουριέται πάνω της, ενώ εκείνος πρέπει να μην κάνει καθόλου φασαρία και να την ανέχεται ακόμη κι όταν αυτή καταστρέφει τα πράγματά του. Η σχέση του Έκτορα με τη Χλόη αρχίζει να αλλάζει όταν εκείνος αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδελφού, συνειδητοποιεί πόσα πράγματα μπορεί να της μάθει, και ακόμη πως η Χλόη χρειάζεται την προστασία του και πως μπορεί να είναι η βοηθός… ή μάλλον η υπερβοηθός του, αλλά και πολύτιμη παρέα όταν εκείνος νιώθει μοναξιά.

Στόχος του βιβλίου είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας, αφήστε τα να χαζέψουν τις εικόνες, ζητήστε τους να σχολιάσουν την ιστορία, επεκτείνετε το παιχνίδι με τους υπερήρωες και έξω από το βιβλίο. Γιατί κάθε παιδί είναι ένας μικρός υπερήρωας!


Add: 2018-01-03 12:18:55 - Upd: 2021-03-17 18:29:42