Παραμυθιάσματα
Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-579-083-7
Ταξιδευτής, Αθήνα, 11/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.30 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
11 x 16 εκ., 47 σελ.
Περιγραφή

Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά, γεμάτα γλυκύτητα και κοινωνικό προβληματισμό που απορρέει από την μαχόμενη ζωή της Αλίκης Παπαδομιχελάκη. Με το μέλι της αγάπης για την Ζωή του Ανθρώπου και της Φύσης!

Απόσπασμα από το παραμύθι « Ο Βασιλιάς κι ο Γελωτοποιός»:

«Βασιλιάς, σύμβουλοι, υπασπιστές κι ο γελωτοποιός όλοι έμεναν κάτω απ’ την ίδια στέγη. Καθένας στη δουλειά του και το πόστο του, όλοι μαζί Κάστρο, Βασίλειο.

Ο βασιλιάς βασίλευε το βασίλειο, οι σύμβουλοι το Στέμμα, Οι υπασπιστές στηρίζανε Στέμμα, συμβούλους. Κι ο γελωτοποιός βασίλευε, με το γλυκό και πικρό του χιούμορ, τις μαύρες ώρες της βασιλείας.

Ο βασιλιάς γυναίκα και παιδιά δεν είχε. Γυναίκα του το Βασίλειο, παιδιά του οι σύμβουλοί του. Λαός του οι υπασπιστές. Κι ο γελωτοποιός ήταν κομμάτι απ’ την καρδιά, μια σταγόνα συνείδησης.

Δεν ήθελε τον πόλεμο ο βασιλιάς. Άνθρωπος πράος ήτανε κι ειρηνικός από γεννησιμιού του. Έπρεπε να τον κάνει του λέγανε οι σύμβουλοι. Να μεγαλώσει το Βασίλειο, τη Βασιλεία να επικυρώσει. Την ύπαρξη συμβούλων και υπασπιστών να εδραιώσει. Να ξεφορτώνεται καμιά φορά τον μπούφο του. Να ξαλαφρώνει τη συνείδησή του. «Τι σόι βασιλιάς θά ‘τανε δίχως πόλεμο», επέμεναν οι σύμβουλοι.

………………………………………………………………………………………………………

Σύμβουλοι και υπασπιστές δε στενοχωρηθήκανε σα χάσανε τον Βασιλιά. Στο άψε-σβήσε διάλεξαν έναν Αντιβασιλιά. Έτριβαν τα χέρια από χαρά, πού ‘χανε τώρα πρόσχημα πόλεμο να κηρύξουν στο γείτονα λαό. Άλογα καβαλίκεψαν, σημαίες εσηκώσανε. «Τον αιχμάλωτο Βασιλιά να απελευθερώσουνε».

………………………………………………………………………………………………………

Κι εμένα μου απόμεινε το ερωτηματικό. Ο γελωτοποιός ήταν στ’ αλήθεια η αιτία, π’ άρχισε κείνη η εκστρατεία ενάντια στο λαό;»

Η Αλίκη Παπαδομιχελάκη γεννήθηκε από γονείς νησιωτικής καταγωγής στα Τρίκαλα το 1944.
Σπούδασε για δυο χρόνια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Οικονομολόγος στο επάγγελμα, δούλεψε και έζησε στην Αθήνα, στην Πράγα, στο Αλγέρι και στο Παρίσι. Έκανε μετεκπαίδευση στην γεωπολιτική και στις  Διεθνείς Σχέσεις. Στα θέματα αυτά δημοσιεύει άρθρα στον ελληνικό και ξένο τύπο.
Κατά καιρούς ασχολήθηκε  ερασιτεχνικά με την συγγραφή μικρών διηγημάτων και ποιημάτων, που δημοσιεύθηκαν σε καλλιτεχνικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών.
Η αγάπη της για τα νιάτα και την ζωή την έσπρωξαν να ασχοληθεί με την λογοτεχνική  συγγραφή.


Add: 2017-12-18 11:04:09 - Upd: 2017-12-18 11:04:09