Σημείο μηδέν
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83105-6-8
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά Κρήτης, 12/2017
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 100 γρ., 196 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά «πρέπει» και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης.
Περιγραφή
Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι  αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το «Σημείο μηδέν»

  «Σημείο μηδέν» για έμενα είναι το κάθε τι καινούριο ή κάτι το οποίο επαναλειτουργεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Είναι η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα και να αποδεχτούμε πως όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους… Οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, η ίδια η ζωή, όλα κάνουν τον κύκλο τους. Η Αλεξία, (η πρωταγωνίστρια του βιβλίου) αποφάσισε κάτω από όχι και ευχάριστες συνθήκες να κλείσει έναν κύκλο στη ζωή της και να ορίσει το δικό της σημείο μηδέν σε μία άγνωστη για αυτήν πόλη, χαράζοντας έναν καινούργιο κύκλο. Το γεγονός αυτό τις χάρισε νέες εμπειρίες και την βοήθησε να καταλάβει πως οι κύκλοι κλείνουν… Εξάλλου από το ίδιο σημείο μηδέν μπορούμε να χαράξουμε άπειρους ομόκεντρους κύκλους. Αυτή είναι πιστεύω και η μαγεία της τέχνης, το ότι ο κάθε ένας ερμηνεύει το ίδιο έργο (ζωγραφική, ποίημα, κ.λπ.) με διαφορετικό τρόπο.

Απόσπασμα από συνέντευξη της Κωνσταντίνας Χαριτάκη σχετικά με το μυθιστόρημα «Σημείο μηδέν».

Η Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι μητέρα δύο παιδιών, και το μυθιστόρημα «Σημείο μηδέν» είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, είναι κάτοχος πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων,  από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. 


Add: 2017-12-15 12:08:59 - Upd: 2024-01-23 10:02:21