Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας - Χαρά Πεφάνη
Επιμέλεια κειμένου: Τσαντής, Χρήστος Α.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83105-5-1
1η έκδ. || Εικονογραφημένη
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Καρφίτσα / Brochure
21 x 30 εκ., 200 γρ., 20 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό παραμύθι για το περιβάλλον, τη θάλασσα, την ανακύκλωση - απαραίτητο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Περιγραφή
Για την αξία της ανακύκλωσης, για τη θάλασσα και τη ζωή…

 «Αφιερωμένο στη στιγμή που μια παρέα βρεθήκαμε σε κύκλο, στον κύκλο της ανακύκλωσης και πετώντας τη μπάλα της γνωριμίας φωνάξαμε το όνομά μας και μπλέξαμε τα όνειρά μας σ’ έναν κοινό στόχο. Το καλό του γαλάζιου πλανήτη μας! Το καλό των θαλασσών μας! Το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ...

Ευχαριστώ τους μαθητές μου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας, την ελπίδα του Τώρα και του Αύριο. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, με τους οποίους συναντηθήκαμε ως Περιβαλλοντική Ομάδα και ανταλλάξαμε ανησυχίες, προβληματισμούς, χαμόγελα. Ευχαριστώ την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας για το έναυσμα της συγγραφής…».

Με αυτά τα λόγια προλογίζει το παραμύθι της, με τίτλο: «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας», η Χαρά Β. Πεφάνη. Η ίδια έχει κάνει και την εικονογράφηση. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, που προέρχεται μέσα από συστηματικές βιωματικές δραστηριότητες της Χαράς Πεφάνη, σε περιβαλλοντικά προγράμματα στην εκπαίδευση. Περισσότερα, όμως, για τη σημασία και την αξία του έργου της, θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε σύντομα. Για την ώρα, ας αφήσουμε την ίδια να μας συστηθεί…

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα και εικονογράφο Χαρά Β. Πεφάνη

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Πάτρα. Από παιδί η αγάπη μου ήταν το σκίτσο και η γκραβούρα, μια αγάπη που με ακολουθεί έως και σήμερα. Σιγά-σιγά όσο μεγάλωνα ανακάλυπτα ότι ένα χαρτί και ένα μολύβι είναι η καλύτερη παρέα. Το παιχνίδι με τις λέξεις, το παιχνίδι με τα χρώματα, ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα με τον καιρό… Στη συγκεκριμένη στιγμή νέες εικόνες, παράλληλοι κόσμοι, αλήθειες ντυμένες με φαντασία αποφάσισαν να κάνουν το μολύβι να γλιστρήσει σε μια περιπέτεια θαλασσινή, μια περιπέτεια με οικολογική ανησυχία.

Είμαι εκπαιδευτικός στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας (Νοσηλεύτρια εκπαιδευτικός Π.Ε. 18.10) στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας, ανθρωποστάσι ζωής, καθώς καθημερινά ξετυλίγω και πλέκω μαζί με τους μαθητές μου τον κόσμο της γνώσης και της επιβίωσης».


Add: 2017-10-11 05:55:11 - Upd: 2024-01-23 10:02:21