Serengeti
Serengueti (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7634-34-4
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 32 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μέχρι πού θα έφτανες για να εκπληρώσεις ένα όνειρο;
Το μεξικάνικο θεατρικό έργο που έχει καθηλώσει πάνω από 10.000 θεατές στη Λατινική Αμερική, τώρα και στα ελληνικά.
Ramiro Torres de Miguel: «Το έργο ασχολείται με τις σχέσεις που δεν κατηγοριοποιούνται εύκολα».
Περιγραφή
Μέχρι πού θα έφτανες για να εκπληρώσεις ένα όνειρο;Το μεξικάνικο θεατρικό έργο που έχει καθηλώσει πάνω από 10.000 θεατές στη Λατινική Αμερική, τώρα και στα ελληνικά.Ramiro Torres de Miguel: «Το έργο ασχολείται με τις σχέσεις που δεν κατηγοριοποιούνται εύκολα. Ασχολείται με τη μοναδική και ανεπανάληπτη σύνδεση δύο ανθρώπων, που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό και, που ωστόσο, αποφασίζουν να μυηθούν σε ένα μεταξύ τους ψυχοσωματικό παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη σχέση αναδύεται ως ένα είδος αποπλάνησης, μέσω της προσφοράς του γυναικείου προσώπου να εκπληρώσει το όνειρο του ανδρικού ρόλου. Κατά τη διάρκεια του έργου, ο σύνδεσμος αυτός αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και μετατρέπεται εντέλει σε μια αρρωστημένη ερωτική σχέση, η οποία είναι πλέον σημαντικότερη του ιδίου του αρχικού ονείρου.

Προς το τέλος δοκιμάζονται τα όρια και των δύο προσώπων. Κατ’ εμέ, αποτελεί πρόκληση για τους ηθοποιούς που αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν αυτούς τους χαρακτήρες, να μπορούν να εκτεθούν σε πολύ μεγάλο σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, ενώ ο σκηνοθέτης πρέπει με λεπτότητα να πλάσει μια τόσο βίαια όσο και τρυφερή (αυθεντική) σχέση».
 
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 2007, όπου και παίχτηκε επί τέσσερεις συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009, 2010). Το έργο ανέβηκε και στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού επί τρεις συνεχόμενες χρονιές (2009, 2010, 2011). ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Το έργο απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Κειμένου και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο διαγωνισμό “Muestra Estatal de Teatro” (Μεξικό 2008), καθώς και τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Κειμένου στο διαγωνισμό “Horizontes Teatrales” (Αργεντινή 2009).
 
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργίας και θεατρικής σύμπηξης. Το έργο είναι άρτιο. Η παράσταση είναι μια γιορτή. Ο θεατής γίνεται μάρτυρας μιας ολικής θεατρικής δημιουργίας, μέσα από ένα δυϊσμό γεμάτο λάμψη και βαθύτητα.
Norma Dumas (26 NOTICIAS)
 
Ένα εξαιρετικό έργο, που δείχνει μια παθολογική σχέση μεταξύ ενός ανδρός με πολλά όνειρα και λίγα λεφτά και μιας γυναικάς που αρέσκεται στο να χειραγωγεί ζωές, και για την οποία η λέξη αξιοπρέπεια είναι παντελώς άγνωστη. Δεν πρέπει να χάσετε την παράσταση!
Alejandro Liberman (MÁS NOTICIAS)
 
 
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
Σε αυτό το έργο βλέπουμε μια παθολογική σχέση και την εξέλιξή της, σχέση στην οποία υπάρχει […] μια ενδιαφέρουσα αναλογία του ρόλου κατακτητή–κατακτημένου που πολλά ζευγάρια βιώνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το έργο είναι άρτιο, απεικονίζει βαθύτατα τις αρρωστημένες σχέσεις που πολλοί άνθρωποι βιώνουν ή αναζητούν.
Alejandra Tello (CICLORAMA)
 
[…] η παράσταση είναι καταπληκτική, αφού στηρίζεται σε ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σενάριο. Τολμηρή, ανατρεπτική, περιβάλλεται από μια εξαιρετική ποιότητα. Το έργο το απεχθάνεσαι, το απολαμβάνεις, σε συγκινεί, σε αναστατώνει. Μην το χάσετε με τίποτα!
Víctor Manuel Pazarín (OCHO COLUMNAS)

Add: 2017-06-26 12:59:20 - Upd: 2021-04-01 16:50:09