Ταξικές υποθέσεις
Εξουσία και κοινωνικό κίνημα
Μετάφραση: Γολέμη, Άσπα
Επιμέλεια κειμένου: Στουπάκη, Αγγελική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-221-734-4
Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 4/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 23.32 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 320 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Μια ριζικά νέα εννοιολόγηση της κοινωνικής τάξης που δείχνει την αμείωτη ισχύ και σημασία της στον σύγχρονο κόσμο

Οι τάξεις, υποστηρίζει ο Στάνλεϋ Αρόνοβιτς, χρειάζεται να κατανοηθούν με όρους όχι μόνο κοινωνικής διαστρωμάτωσης και υλικής παραγωγής, αλλά και εξουσίας των κοινωνικών ομάδων που επιδιώκουν να ορίσουν την ίδια τους τη ζωή και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Τα εργατικά κινήματα, οι φεμινίστριες ή οι οικολόγοι ακτιβιστές, όπως και τα αναδυόμενα κινήματα παγκόσμιας δικαιοσύνης, εμπλέκονται σε ταξικούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις εξουσίας τους αμφισβητούν και αναδιαμορφώνουν την κρατούσα τάξη πραγμάτων.

«Με αυτό το βιβλίο, ο Αρόνοβιτς θέτει ευθέως το θέμα της κοινωνικής τάξης στην ημερήσια διάταξη της πνευματικής ζωής – αλλά με μια νέα, περιεκτική και δυναμική μορφή.»

Barbara Ehrenreich

«Ξαναγράφοντας, αναθεωρώντας και διερευνώντας την ιστορία των συνδικάτων και του συνδικαλισμού. την οικονομική και κοινωνική πολιτική. την κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική θεωρία. και τις αντιδράσεις των ατόμων και των οργανώσεων στα από καιρό ξεχασμένα ιστορικά γεγονότα που όρισαν τη μορφή της τωρινής μας συνθήκης όσο και τις συνθήκες για τη μορφή που θα πάρει το μέλλον μας, ο Αρόνοβιτς θέτει τον εαυτό του στην παράδοση άλλων αντιπολιτευόμενων οργανικών διανοουμένων. Μαζί με τον Τσ. Ράιτ Μιλς, τον Χάουαρντ Ζιν, τον Νόαμ Τσόμσκι, την Ωντρ Λορντ, τον Χέρμπερτ Μαρκούζε και τον Κορνέλ Γουέστ, μεταξύ άλλων, κάνει εκείνο το είδος αντιπολιτευτικής δουλειάς που πρέπει να κάνουν οι διανοούμενοι . . . »

Eric J. Weiner

«Γι’ άλλη μια φορά ο Στάνλεϋ Αρόνοβιτς τάραξε τις εφησυχαστικές αντιλήψεις μας για την κοινωνική πραγματικότητα και κάλεσε τους αναγνώστες του σ’ έναν προκλητικό αναστοχασμό γύρω από τα λαϊκά κινήματα αλλαγής του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.»

Phil Nicholson


Add: 2017-06-19 10:57:10 - Upd: 2021-03-17 18:29:40