Άγιον Όρος
Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81848-8-6
Εκδόσεις Λίλιος, Λιβαδειά, 6/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
17 x 27 εκ., 192 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Ο Συγγραφέας και φωτογράφος  κος Λουκάς Λίλιος γοητευμένος από αυτόν τον τόπο που αποτελεί το πραγματικό  θησαυροφυλάκιο,  το κάστρο της Ορθοδοξίας,  το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της φύσης και της Ελλάδας ,κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτυπώσει  μετά από  ατέλειωτα ταξίδια, μετακινήσεις,  πεζοπορίες, φωτογραφικές λήψεις  και μελέτες πατερικών κειμένων  και βιβλίων  όλον αυτό τον θησαυρό.

Το πλούσιο,  ενημερωμένο και πλήρες πόνημα αφιερώνεται στους αγιορείτες μοναχούς που αρνήθηκαν τα εγκόσμια  και επέλεξαν τον μοναχισμό.   Ο μοναχισμός  αποτελεί ουσιώδες κεφάλαιο για τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας και αγωνίζεται  για την ακτημοσύνη, την ταπείνωση,  την υπακοή,  την νηστεία, την κακοπάθεια. Ο μοναχός πορεύεται με οδηγό τα θεόπνευστα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας και τα ασκητικά κείμενα των μυστών της προσεύχεται, ψάλλει και εργάζεται για το κοινό καλό.

Αυτό το βιβλίο λοιπόν  αφιερώνεται στην Ιερότητα και Αγιότητα αυτού του τόπου που μας αφήνει εκστατικούς  με την ομορφιά του και μας εκπλήσσει με τους θησαυρούς  του.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί επίσης έναν οδηγό για τους επισκέπτες των μονών και χρησιμεύει ως ένα παράθυρο  και για τις γυναίκες που δεν γίνονται  δεκτές στο Όρος λόγω του Άβατου και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν τα μάτια της ψυχής τους μέσω των πλουσίων πληροφοριών και της καταπληκτικής φωτογραφικής  αποτύπωσης.

Αυτό το Ιερό Ταξίδι μοιράζονται μαζί μας οι εκδόσεις ΛΙΛΙΟΣ, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα, ένα βοήθημα,  για τον θρησκευόμενο, τον τουρίστα, τον καλλιτέχνη, τον περιηγητή,  τον ζωγράφο,  τον Ταξιδευτή, τον ποιητή,  που επιζητούν να γνωρίσουν σε βάθος την Αθωνική  Πολιτεία, η αγιότητα της οποίας αφήνει άφωνους τους επισκέπτες,  διαλαλεί αιώνες την Ορθόδοξη Πίστη στους χειμαζόμενους καιρούς που ζούμε και συνεχίζει αυτόν τον αγιοπνευματικό αγώνα που τείνει στο Θείο,  προσφέρει απέραντη γαλήνη, αποτελεί ένα επίγειο  κομμάτι του Παραδείσου εδώ στη γή για τον Άνθρωπο και ένα ενεργό Εργαστήριο της Αγιότητας στην Οικουμένη.


Add: 2017-06-09 08:09:31 - Upd: 2017-12-29 14:25:20