Τουρκία - Παραφροσύνη και μελαγχολία
Turkey - The Insane and the Melancholy (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-03-6195-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Τουρκική
€ 16.96 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 304 σελ.
Σύντομη περιγραφή
https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6195-7
Περιγραφή

Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις. Mε το καθεστώς Ερντογάν έχει αρχίσει να προσομοιάζει με απολυταρχία. Οι αντιφρονούντες φυλακίζονται και οι διαμαρτυρίες καταπνίγονται. Παρόλο που τυπικά είναι ένα κοσμικό κράτος, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η επιρροή του θρησκευτικού συντηρητισμού. Η Τουρκία, ευρισκόμενη ανέκαθεν σε μια άβολη θέση μεταξύ της εκκοσμικευμένης Δύσης και της ισλαμικής Ανατολής, έχει εμπλακεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις συγκρούσεις γειτονικών χωρών, την Αραβική Άνοιξη, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την ανάδυση του Ισλαμικού Κράτους. Στο αφήγημά της η Ετζέ Τεμελκουράν αποτυπώνει την αναταραχή ενός ολόκληρου έθνους και περιγράφει την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία. Αναδεικνύει μια μακρά παράδοση καταπίεσης και αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική ιστορία, από την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη συνεπακόλουθη άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια συναρπαστική, σύνθετη ματιά πάνω στην πολιτική αβεβαιότητα της γειτονικής χώρας, που βιώνει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς κραδασμούς, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. 

«Η Ετζέ Τεμελκουράν έγραψε ένα βασικό εγχειρίδιο για να κατανοήσουμε το σημερινό χάος στην Τουρκία, παραδίδοντας ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο». 

Financial Times

«Ένα θαυμάσιο βιβλίο που μας δίνει από τα μέσα μια καθηλωτική –αν όχι τρομακτική– εικόνα για τη σημερινή κατάσταση, εξηγώντας γιατί η Τουρκία μετεξελίσσεται σε αυταρχικό κράτος. Η Ετζέ Τεμελκουράν, με μια οικειότητα που μαγνητίζει τον αναγνώστη, περιγράφει τις συνέπειες μιας διαδικασίας που επηρεάζει όλες τις όψεις της ανθρώπινης ζωής». 

ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΚΜΠΕΡΝ

«Η Τεμελκουράν επιδεικνύει εδώ τον πατριωτισμό της –αυτή είναι η σωστή λέξη– και με αυτό το βιβλίο για την Τουρκία συντάσσεται με όσους διαχρονικά αντιστάθηκαν στους δεσποτικούς και εγκληματικούς ηγέτες».

ΣΕΪΜΟΥΡ ΧΕΡΣ

«Μια θαρραλέα γυναίκα! Μια υπέροχη, κομψή και έξυπνη συγγραφέας! Αναμειγνύοντας τον σαρκασμό, την οργή, την ευστροφία και την ειρωνεία με μια εκτεταμένη βάση εμπειρικών δεδομένων, καταθέτει ένα αφήγημα που συγκινεί και μας ενημερώνει για την κατά τα φαινόμενα αναπόδραστη διολίσθηση της Τουρκίας στον απολυταρχισμό».

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΣΟΥΝ


Add: 2017-06-07 11:38:17 - Upd: 2024-01-30 15:40:26