Το Εκκρεμές του Νου
Ζώντας με τη Διπολική Διαταραχή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-04-2
Locus 7, Αθήνα, 2/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 152 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα ταξίδι από τα ύψη της χαράς έως την άβυσσο της θλίψης. Ένα Εκκρεμές του Νου μεταξύ ζωής και θανάτου. Η αφτιασίδωτη μαρτυρία εκ των έσω για τη ζωή των διπολικών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, για την ιατρική αντιμετώπιση, για μια σκληρή, αδιαμφισβήτητη καθημερινότητα.
Περιγραφή

Εκτόξευση της Ύπαρξης. Ξέφρενη άνοδος. Ξεπέρασμα, δυνάμεων. Απίστευτη ευφορία Ψυχής! Γέλια, χαρές, ένταση, χορός, έρωτας. Δεν υπάρχει κούραση. Δεν υπάρχει ύπνος. Όλα είναι τέλεια.
...Κι ύστερα…
Ξέφρενη κάθοδος. Κλείνουν πόρτες, παράθυρα, τηλέφωνα. Η θλίψη, κυριεύει ακόμη και το τελευταίο κύτταρο. Οδύνη. Τόση οδύνη… Μόνο ο θάνατος, φαντάζει ως λύτρωση…
Και η Γη έχει δύο πόλους. Διαφορετικούς μεταξύ τους. Αν λειτουργήσει ως «διπολική», θα καταστραφεί το ανθρώπινο είδος. Για φαντάσου… Να θελήσει η Γη ν’ αυτοκτονήσει…

Από τον πρόλογο του επικ. καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Ευστρατίου Παπάνη:
"Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι η καλύτερη περιγραφή της μανιοκατάθλιψης, αλλά και η ψηλάφηση του πιο τρομερού μας εφιάλτη. Θα γινόταν εξαιρετικό εγχειρίδιο σε Πανεπιστήμιο, αλλά και το πιο βαθύ προσωπικό ημερολόγιο. Εξορκισμός και απολογία, θεραπεία και ετυμηγορία, αποθέωση και στιγματισμός, εξομολόγηση και εξέγερση - αυτό είναι το βιβλίο της δημοσιογράφου Βένης Παπαδημητρίου. Στα είκοσι χρόνια σχεδόν, που ασχολούμαι με τη διδασκαλία της Ψυχολογίας, ποτέ δε διάβασα απνευστί κάτι τόσο αισθαντικό και συνάμα λυτρωτικό και ατμοσφαιρικό και ατόφιο. Ίσως μόνο στα κείμενα του Άσιμου."
Εκδόσεις "Αλλωστε"


Add: 2017-04-26 11:58:10 - Upd: 2023-02-21 15:25:08