Το νέο όνομα
Η τετραλογία της Νάπολης- Βιβλίο Δεύτερο
Storia del nuovo cognome (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-6911-3
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 11/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 773 γρ., 584 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το δεύτερο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης, µε αφετηρία αυτό το σηµείο, παρασύρει τον αναγνώστη στην καθηλωτική νιότη των δύο κοριτσιών, παρακολουθώντας τη µεταµόρφωση των ίδιων και του περίγυρού τους.
Περιγραφή

Η Λίλα και η Έλενα είναι δεκάξι χρονών, εγκλωβισµένες και οι δύο σε ένα αδιέξοδο. Η νιόπαντρη Λίλα, µόλις αποκτά το επίθετο του άντρα της, νιώθει πως χάνει τον ίδιο της τον εαυτό. Η Έλενα, πρότυπο µαθήτριας τώρα πια, µε τον γάµο της φίλης της ανακαλύπτει πως ασφυκτιά στη γειτονιά της, στον κόσµο που της έµελλε να ζήσει. Το δεύτερο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης, µε αφετηρία αυτό το σηµείο, παρασύρει τον αναγνώστη στην καθηλωτική νιότη των δύο κοριτσιών, παρακολουθώντας τη µεταµόρφωση των ίδιων και του περίγυρού τους. Φόντο η Νάπολη και µια ολόκληρη χώρα στην οποία επωάζονται τα ανησυχαστικά γνωρίσµατα της σηµερινής εποχής. Οι δυο φίλες αποµακρύνονται, ξανασµίγουν και µέσα από τον σαρωτικό ρυθµό της σχέσης τους συµπληρώνουν το παζλ της ζωής τους, καθεµιά µε τα δικά της κοµµάτια.
Η Έλενα Φερράντε συνεχίζει τη συγκλονιστική αφηγηµατικήανατοµία της ζωής των δύο κοριτσιών που ξεκίνησε µε την Υπέροχη φίλη µου. Στον δρόµο τους προς την ωριµότητα, δυο γυναίκες τόσο όµοιες, τόσο διαφορετικές, τόσο ανάµεσά µας…

«Γραµµένο µε µαεστρία, συναρπαστικό». The New Yorker
«Στο Νέο όνοµα, όπως και στην Υπέροχη φίλη µου, συναντάµε τη µυθοπλασία στον υπερθετικό βαθµό». Independent
«Η Έλενα Φερράντε είναι ίσως η καλύτερη µυθιστοριογράφος που έχετε διαβάσει ποτέ…» The Economist
«Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει απ’ την ψυχή σαν έκρηξη του Βεζούβιου». La Repubblica

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2017-02-20 12:17:39 - Upd: 2023-10-19 12:14:37