Σκοτώστε Τον Χρήστο Λαδά
Το άγνωστο παρασκήνιο της δολοφονικής εντολής του Κ.Κ.Ε.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-597-077-2
Λεξίτυπον, Αθήνα, 2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 570 γρ., 298 σελ.
Περιγραφή

Το Μεγάλο Σάββατο τού 1948, που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά τής χρονιάς εκείνης, δολοφονήθηκε έξω από τον Ιερό Ναό τού Αγ. Γεωργίου Καρύτση, στο κέντρο τών Αθηνών, από το (τότε) νεαρό μέλος τής Ο.Π.Λ.Α. Ευστράτιο Μουτσογιάννη, ο υπουργός τής Δικαιοσύνης στην Κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη, εξέχων νομικός και σημαίνων παράγων τού Κόμματος τών Φιλελευθέρων, Χρήστος Λαδάς.

Το έγκλημα συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, κατέδειξε τις αδυναμίες τής Ελληνικής Κυβέρνησης και ξεδίπλωσε τα δόλια σχέδια τής Αριστεράς για την εξουσία.

Η λήψη εκτάκτων μέτρων στην περιοχή τής Πρωτευούσης και η αστραπιαία αντίδραση τής Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και –κατά συνέπειαν– την εξάρθρωση τής Αυτοαμύνης Αθηνών. Οκτώ μέλη της ωδηγήθηκαν ενώπιον τού Εκτάκτου Στρατοδικείου Αθηνών, δικάστηκαν, και τα έξι από αυτά καταδικάσθηκαν σε θάνατο διά τυφεκισμού. Ο φυσικός αυτουργός τής εγκληματικής εκείνης πράξεως και ένας ακόμη συνεργός του, δεν εκτελέσθηκαν.

Το βιβλίο αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, άγνωστες λεπτομέρειες τού στυγερού εκείνου εγκλήματος, την αντιμετώπισή του από τον Τύπο τής εποχής, τις ενέργειες τών υπουργείων Στρατιωτικών, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκαλυφθούν και συλληφθούν όλοι οι ενεχόμενοι στην ανίερη εκείνη πράξη, τις απολογίες τών κατηγορουμένων, τη δίκη που ακολούθησε και, τελικώς, την εκτέλεση τών έξι εξ αυτών στο Γουδί.

Ο συγγραφέας τού βιβλίου, περισσότερο και από αυτό καθ’ εαυτό το ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το γεγονός, θέλει να προβάλει τούς αντιπάλους κόσμους τής σκοτεινής εκείνης περιόδου και τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε για τη χώρα μας η τρίχρονη εκείνη αναμέτρηση.

- See more at: http://www.lexitipon.gr/product/389/skotwste-ton-xristo-lada.html#sthash.VDmNJvuy.dpuf


Add: 2017-02-01 14:27:12 - Upd: 2017-02-01 14:27:12