Γίνε γονιός
Υπογονιμότητα: αίτια, διάγνωση, θεραπείες, ποσοστά επιτυχίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-447-3
Οξύ, Περιστέρι, 1/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 192 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό, ο Ιάκωβος Σούσης, καταξιωμένος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος MSc, FRCOG με τεράστια γνώση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, λύνει κάθε απορία σχετικά με την υπογονιμότητα αλλά και προσφέρει καθοδήγηση με κατανόηση για την αγωνία και το άγχος που βιώνουν τα υπογόνιμα ζευγάρια.

Με τη μορφή ερωταπαντήσεων, στα 18 κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται τα πιθανά αίτια της υπογονιμότητας σε γυναίκες και άνδρες, εξηγούνται με εύληπτο τρόπο οι μέθοδοι και οι τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αναλύονται οι διαθέσιμες επιλογές.

Με σεβασμό για το θαύμα της ζωής, το Γίνε γονιός είναι ένα βιβλίο που θα σταθεί πολύτιμος σύμμαχος για όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της υπογονιμότητας.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Ιάκωβος Σούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1958. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983.

Στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε για 12 χρόνια. Πήρε MSc από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. 

Εκπαιδεύτηκε σε διάφορα νοσοκομεία (Addenbrooks Cambridge, Hammersmith London κ.ά.) στη Μαιευτική-Γυναικολογία και το 1993 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Λονδίνου (RCOG). Το 2007 ανακηρύχθηκε Fellow του ίδιου Κολεγίου.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την έρευνα της υπογονιμότητας και ανακοίνωσε τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα της προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης στα ανθρώπινα έμβρυα παγκοσμίως.

Στην Αθήνα ασκεί την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας από το 1995. Η ομάδα του βραβεύτηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών το 1998, όταν στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο ανακοινώθηκε η επιτυχής προεμφυτευτική διάγνωση της μεσογειακής αναιμίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του RCOG και εξελέγη στο διοικητικό του συμβούλιο. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΛ.Ε.Ι.Υ.Α.).

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια.

«… Επειδή προσπαθώ να βοηθήσω όσους ζητούν τη βοήθειά μου, μπορώ πλέον ανεπιφύλακτα να τους συστήσω πριν απ’ όλα να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, του οποίου οι ερωτήσεις και απαντήσεις είναι όλα όσα θα ήθελε να μάθει κάποιος που ανακαλύπτει πως η αναπαραγωγή πολλές φορές είναι μια πολύπλοκη διαδικασία».

Δήμητρα Δρακοπούλου

Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου

Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη»


Add: 2017-01-17 09:52:34 - Upd: 2017-01-17 09:52:34