Η Ανέκκλητη (;) Ειμαρμένη
Ευρωπαϊκή Πολιτική Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Κοινωνική Ενσωμάτωση και Απασχόληση: Η εικοσαετία των μετασχηματισμών (1995-2015)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-08-0742-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 172 σελ.
Περιγραφή

"Ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης, είναι ίσως από τους πλέον αναγνωρισμένους καθηγητές στο αντικείμενό του, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο. Η συμβολή του συγγραφέα στην επιστήμη είναι σημαντική και με το βιβλίο που σήμερα διαβάζουμε. Ένα βιβλίο που εκπέμπει γνώση, αγάπη για το αντικείμενο που θεραπεύει, αλλά και συναίσθημα. Η εικοσαετία 1995-2015 είναι περίοδος διεθνών και όχι μόνο ευρωπαϊκών ανακατατάξεων στην εκπαίδευση... Είμαι σίγουρος ότι οι αναλύσεις και παραινέσεις του συγγραφέα θα συμβάλουν τα μέγιστα τουλάχιστον στα φλέγοντα και ακανθώδη θέματα της παιδείας. Η "ανέκκλητη ειμαρμένη" θα μετατραπεί σε ανακλητή".
(από τον πρόλογο του Οδυσσέα Ζώρα, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης)

"Το ανά χείρας βιβλίο επιχειρεί μια ευσύνοπτη (ελπίζουμε) ανάλυση μιας εξέλιξης: αυτής της διαμόρφωσης (και ανασυγκρότησης) της ευρωπαϊκής πολιτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως και της σχέσης αυτής με την Κοινωνική Ενσωμάτωση και την Απασχόληση. Και το κάνει επισκοπώντας κριτικά τάσεις και εξελίξεις δύο δεκαετιών έμπλεων μετασχηματισμών (1995-2015). Στην τελευταία εικοσαετία πολλά άλλαξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διευρύνθηκε, επέλεξε να υλοποιήσει ένα πρωτοφανές για τα διεθνή ειωθότα εγχείρημα ενιαιο-ποίησης δημόσιων πολιτικών (μέσω της ΣτΛ) και απέκτησε ένα οιονεί "Σύνταγμα" (στη μορφή της Συνθήκης της Λισαβόνας). Και κυρίως υπέστη μια, καταιγιστική ως προς τις διαστάσεις και εκτατική ως προς τις συνέπειές της, Κρίση... Μέσα σ` όλα αυτά όμως, το πρόταγμα της ανταγωνιστικότητας, σε συνδυασμό με τη μετάβαση από την απασχόληση στην απασχολησιμότητα (που μόνο έναν απλό σημασιακό μετασχηματισμό δεν αποτελεί) και το εγχείρημα διαμόρφωσης μιας Κοινωνίας, της οποίας το Αμετάθετο Όλο είναι οι Δεξιότητες, δείχνουν να εξακολουθούν να επι-καθορίζουν τις πολιτικές που επιχειρούμε, με το ανά χείρας βιβλίο, να αναλύσουμε".
(από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)


Add: 2017-01-17 08:36:39 - Upd: 2018-10-04 09:39:33