Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών: Κατανοώντας τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις του 20ού αιώνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-0273-8
Μεταίχμιο, Αθήνα, 11/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
432 σελ.
Περιγραφή

Ο εικοστός αιώνας θα έπρεπε να μας είναι κατανοητός. Είναι η περίοδος της ιστορίας που γνωρίζουμε καλύτερα, μια επική γεωπολιτική αφήγηση που περνάει από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, τη Μεγάλη Ύφεση, τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αλλά κατά κάποιον τρόπο αυτή η ιστορία δεν οδηγεί ακριβώς στον κόσμο που βρισκόμαστε τώρα.
Με τον John Higgs ως οδηγό μας βγαίνουμε από την κύρια οδό της ιστοριογραφίας και περιπλανιόμαστε σε μερικά από τα πιο δύσβατα μονοπάτια του 20ού αιώνα. Εξερευνούμε γνωστές και άγνωστες πτυχές της περιόδου, ταξιδεύουμε συντροφιά με μερικούς από τους πιο ριζοσπάστες καλλιτέχνες και επιστήμονες, με ιδιοφυείς και εκκεντρικές προσωπικότητες της εποχής. Μαζί τους ανακαλύπτουμε ότι οι μεγάλες καινοτομίες, όπως η θεωρία της σχετικότητας, ο κυβισμός, η κβαντομηχανική, ο μεταμοντερνισμός και τα μαθηματικά του χάους δεν είναι αφηρημένες, ακατανόητες έννοιες, αλλά οδοδείκτες οι οποίοι μας κατευθύνουν στον κόσμο που ζούμε σήμερα.

Ένα καινοτόμο βιβλίο που παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί ριζοσπαστικά.
Daily mail

Ένα συναρπαστικό βιβλίο.
Guardian

Ο John Higgs αντιμετωπίζει με μια δυναμική, αναζωογονητική, μη ακαδημαϊκή προσέγγιση τα θέματα που πραγματεύεται, ενώ διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να εξηγεί αποτελεσματικά τη διασύνδεση σύνθετων ιδεών.
Goodreads

Ένας συναρπαστικός, ευανάγνωστος, συνεκτικός χάρτης των καίριων αλλαγών οι οποίες μέσα σε εκατό συγκλονιστικά και τρομερά χρόνια αναδιαμόρφωσαν τον ανθρώπινο ψυχισμό και τον ανθρώπινο κόσμο… Ένα διαφωτιστικό βιβλίο που μας μαθαίνει πού ακριβώς ήμασταν και πού βρισκόμαστε σήμερα. Το συστήνω ένθερμα.
Alan Moore, συγγραφέας

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-11-30 08:19:55 - Upd: 2022-09-07 16:13:01