Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Ουλές / Scars

  • ISBN-13: 978-618-5248-00-0
  • Το Ροδακιό, 2016
  • € 12.72 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Χαρτόδετο
  • 128 σελ.

Θεματική Ταξινόμηση

Περιγραφή

Ένα ποιητικό βιβλίο που ανταγωνίζεται τη ζωή και μας μεταφέρει το βάρος μιας εμπειρίας μετουσιωμένο σε ακραίο λυρισμό. Η Πόπη Αρωνιάδα εξομολογείται για τα γραπτά της: «Το μόνο ανίατο που ποθώ στη ζωή μου είναι ο έρωτας που με κατακλύζει για την ποίηση. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου. Βουτώντας στα βαθιά νερά της, ανακάλυψα τις μυστικές διαφυγές από τη σκληρή και στείρα πραγματικότητα. Υψώθηκα με στίχους σε ουρανούς ανασαίνοντας με κουρασμένα πνευμόνια. Διέσχισα το σκοτάδι αναζητώντας τη λάμψη. Κοίταξα τον πόνο στα μάτια. Χρόνια φαντάσματα, θηρία, με οδήγησαν σε στιγμές και μονοπάτια δημιουργίας. Εναρμονίστηκα και αγάπησα τα θαύματα της φύσης, εικόνες ομορφιάς αψεγάδιαστες χάραξαν την ψυχή μου. Απλός εκτελεστής το χέρι μου, βουτά την πένα στην ψυχή και ορθώνεται λόγος, μετουσιώνοντας την πείρα σε μήνυμα αισιόδοξο, αχτίδα ελπίδας. Μέσ’ απ’ τους λαβυρίνθους της ποίησης ξανοίγομαι στο φως των οριζόντων και υπάρχω, αγαπώντας βαθιά τις ουλές μου.»

Και η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, που μετέφρασε με αγάπη και τη γνωστή δεινότητα τα ποιήματα στα αγγλικά, γράφει στον πρόλογο: «Ο ποιητής συνήθως πλησιάζει την πραγματικότητα, ή αυτό που εκείνος βλέπει σαν πραγματικότητα και την μεταπλάθει. Είτε γιατί θέλει να φέρει στην επιφάνεια αυτό που εκείνος θεωρεί το αληθινό της νόημα, είτε γιατί θέλει να φτιάξει έναν άλλο κόσμο που θα μας παρηγορήσει ίσως για τούτον δω τον κόσμο που ζούμε. Η πρωτοτυπία της Πόπης Αρωνιάδα βρίσκεται στο ότι πλησιάζει τελείως διαφορετικά την πραγματικότητα. […] Ναι, όλα είναι αντίλαλος μιας πραγματικότητας, που συχνά ούτε στη φαντασία μας δεν χωράει. Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα έχει πολύ περισσότερη φαντασία από μας. Και η Πόπη Αρωνιάδα το ξέρει.»

Η Πόπη Αρωνιάδα γεννήθηκε στο Λημέρι Ευρυτανίας αλλά ζει στην Αθήνα. Σπούδασε λογιστικά, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο των ΜΜΕ, όμως την κέρδισε ολοκληρωτικά η αγάπη της για την ψυχολογία και την ποίηση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Εύλογον, Πνευματική Ζωή και στην επιθεώρηση Λόγου και Τέχνης Ύφος. Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στον 30ό Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης Premio Nosside 2014 στο Reggio Calabria της Ιταλίας.