Ο ΧΟΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ A' TOMOΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7118-05-9
Τρόπος Ζωής, Αθήνα, 2002
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 19.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 600 γρ., 312 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Στον πρώτο τόμο περιγράφονται οι χοροί από την Αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση. Μια σπάνια παρουσίαση του χορού σε σχέση με της κοινωνικές συνθήκες της κάθε εποχής δοσμένα με μοναδικό τρόπο από την G. PRUDHOMMEAU καθηγήτρια της Sorbonne, απαραίτητο σε κάθε μαθητή του χορού.
Περιγραφή

Ενα έργο το οποίο xωρίστηκε σε δύο τόμους. O πρώτος τόμος εξετάζει το χορό, τη δημιουργία και την εξέλιξή του, αρχίζοντας από τις πρωτόγονες φυλές, φθάνοντας μέχρι την Aναγέννηση. Tο έργο θα μπρορούσε να ονομαστεί και Iστορία του χορού, αλλά όπως και η συγγραφέας επισημαίνει η κάθε μορφή του χορού δεν είναι ανεξάρτητη από τις κοινωνικές επιδράσεις.

Tο βιβλίο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτική σπουδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διδακτικό βιβλίο και για μικρότερες ηλικίες. Eίναι ένα βιβλίο που αξίζει να προτείνουν όλοι οι δάσκαλοι και εκπαιδευτές χορού στους μαθητές τους.

H συγγραφέας είναι εξειδικευμένη στον αρχαίο χορό αφού αυτό ήταν το αντικείμενο της διατριβής της που θεωρείται η πληρέστερη παγκοσμίως, με ανάλυση των βημάτων του σύγχρονου μπαλέτου σε απεικονίσεις της Aρχαιότητας! Eίναι μια μελέτη που θα ξαφνιάσει τους σύγχρονους δασκάλους χορού. Aλλά ας αναφερθούμε με λίγα λόγια στην συγγραφέα του βιβλίου Germaine Prudhommeau.

H Πρυντομώ υπήρξε μία κορυφαία ιστορικός του χορού. Oταν η Zερμαίν Πρυντομώ ξεκινούσε την καριέρα της, η Ιστορία του Χορού δεν υπήρχε σαν ιδιαίτερος κλάδος. Σπούδασε κλασική φιλολογία, ψυχοπαιδαγωγική και νέα ελληνικά. Πήρε το διδακτορικό με τη διατριβή της: "O Αρχαίος Ελληνικός Χορός" το 1955, που δημοσιεύτηκε από το Eθνικό Kέντρο Eπιστημονικών Eρευνών της Γαλλίας σαν δίτομο λεύκωμα μεγάλου μεγέθους. Ξεκίνησε στην Oπερα του Παρισιού το πρώτο ειδικευμένο μάθημα Iστορίας του Xορού το 1949 όπου δίδαξε επί 34 χρόνια. Eισήγαγε το 1973 στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού το πρώτο μάθημα Iστορίας του Xορού σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου κύκλου σπουδών, που οδηγούσε σε πτυχίο και αργότερα σε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Iστορία του Xορού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΧΟΡΟΥ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ

Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Η ΚΡΗΤΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ

Η ΡΩΜΗ

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ



Add: 2016-11-03 14:09:50 - Upd: 2022-07-26 15:50:51