Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Εισαγωγή στη δειγματοληψίαΠεριγραφή

Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται όλες οι βασικές πληροφορίες γύρω από τη διαδικασία και τις τεχνικές της Δειγματοληψίας (Sampling Techniques). Το Πανεπιστημιακό Σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές (αλλά και διδάσκοντες) των Θετικών επιστημών και των Πολυτεχνικών Σχολών. Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι είναι χρήσιμο και για τους αντίστοιχους των ΤΕΙ. Αυτό έγινε γιατί η ίδια η φύση του μαθήματος «Δειγματοληψία» έδινε και επαγγελματική διέξοδο στους φοιτητές που έπαιρναν αυτό το μάθημα, λόγω των εφαρμογών της δειγματοληψίας στις διάφορες μετρήσεις της κοινής γνώμης (Δημοσκοπήσεις).
Πράγματι η Στατιστική με τις εφαρμογές της έχει μπει στην οικονομική και την κοινωνική ζωή όλων των χωρών του πλανήτη και υποστηρίζει δυναμικά την όποια ανάπτυξη. Περισσότερο αυτό συμβαίνει στις πιο αναπτυγμένες χώρες. Σε όλα τα κεφάλαια δίνονται λυμένα παραδείγματα και από μία σειρά άλυτες ασκήσεις στο τέλος τους.
Στο παράρτημα δίνονται λυμένα παραδείγματα σχετικά με αναποφάσιστους ψηφοφόρους και ανακατανομή τους, περιβαλλοντικά θέματα, δείκτες, τιμάριθμους και νομισματικά θέματα, δείκτες κοινωνικο-οικονομικής σύγκλισης
στην Ευρωπαϊκή Ένωση.