Αναζητώντας τον Οδυσσέα
Ithaca (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Ασήμου, Κατερίνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-726-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 10/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 13.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 520 γρ., 336 σελ.
Περιγραφή

Η Οδύσσεια από τη σκοπιά του Τηλέμαχου…


Μέσα στη θύελλα που ακολούθησε τον Τρωικό Πόλεμο, ένας νεαρός άντρας δίνει τη δική του μάχη για να σώσει το σπίτι και την κληρονομιά του. Ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον πατέρα του –και ίσως καταλήξει να βρει τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο πατέρας του Τηλέμαχου, ο Οδυσσέας, έφυγε για την Τροία πριν γεννηθεί ο γιος του. Και δεν γύρισε ποτέ…
Στα δεκάξι του, ο Τηλέμαχος βρίσκεται χωρίς κανένα στήριγμα, ενώ το σπίτι του έχει καταληφθεί από άντρες που διεκδικούν την πανέμορφη μητέρα του και κατασπαταλούν την περιουσία του. Αποφασίζει να φύγει από το νησί του, την Ιθάκη, και να αναζητήσει την αλήθεια –να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. Άραγε ο Οδυσσέας σκοτώθηκε καθώς γύριζε στην πατρίδα του μετά τον πόλεμο; Ή μήπως, κάποια μέρα, θα επιστρέψει για να πάρει εκδίκηση;
Η αναζήτηση του Οδυσσέα ταξιδεύει τον Τηλέμαχο στην Ελλάδα της Εποχής του Χαλκού, στον απόηχο των γεγονότων του μεγάλου Τρωικού Πολέμου.


Με τολμηρή και διασκεδαστική γραφή ο P. Dillon περιγράφει με ζωντάνια το εντυπωσιακό ταξίδι του ήρωα από την Τροία μέχρι τις πύλες του Άδη, αλλά και το ταξίδι του Τηλέμαχου από την παιδικότητα στην ενηλικίωση και τον απελπισμένο αγώνα του με έπαθλο το σπίτι του και… τον πατέρα του.  

Ο Πάτρικ Ντίλον είναι συγγραφέας και βραβευμένος αρχιτέκτονας. Έχει γράψει επτά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα Truth, Lies, The Much-Lamented Death of Madam Geneva και The Last Revolution. Ζει στο Λονδίνο με την οικογένειά του και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη συγγραφή και την αρχιτεκτονική.


Add: 2016-10-14 08:11:25 - Upd: 2024-01-16 15:13:04