Το Μεγάλο Πουθενά
The Big Nowhere (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Καλοφωλιάς, Αλέξης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-714-2
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 505 γρ., 640 σελ.
Περιγραφή

Ένα τολμηρό μυθιστόρημα από τον δεξιοτέχνη της αστυνομικής λογοτεχνίας

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’50: Η Πόλη των Αγγέλων έχει μετατραπεί σε πόλη του Αγγέλου του Θανάτου –διώξεις κομμουνιστών, μέσα στη φρενίτιδα του Μακαρθισμού. Τρεις άντρες βυθίζονται στη δίνη της βίας και της παρανομίας ενώ ο καθένας τους έρχεται αντιμέτωπος και με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Ο Ντάνι Άπσο, ντετέκτιβ στο Γραφείο του Σερίφη, ερευνά μια σειρά σεξουαλικών φόνων που συγκλονίζουν την πόλη. Ο υπαστυνόμος Μαλ Κονσιντάιν συμμετέχει στα φιλόδοξα σχέδια ενός εισαγγελέα για την εξάλειψη της κομμουνιστικής επιρροής στο Χόλιγουντ. Ο Μπαζ Μικς, πρώην μπάτσος της Δίωξης Ναρκωτικών, μπράβος, νταβατζής και συνεργάτης του αρχιεγκληματία Μίκι Κόεν, παίρνει μέρος στη «μάχη κατά της Κόκκινης Απειλής» με κίνητρα το χρήμα και την εξουσία.

Οι τρεις άντρες έχουν ξεκινήσει ένα εφιαλτικό ταξίδι προς την Κόλαση…

Το Μεγάλο Πουθενά απεικονίζει έναν κόσμο ζοφερό, σκληρό και ανήθικο. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για ένα από τα συγκλονιστικότερα μυθιστορήματα του Τζέιμς Ελρόι…

Ο James Ellroy γεννήθηκε το 1948 στο Λος Άντζελες, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας μεταξύ άλλων της Τετραλογίας του Λος Άντζελες –Η Μαύρη Ντάλια, Το Μεγάλο Πουθενά, Λος Άντζελες εμπιστευτικό και Λευκή τζαζ. Τα έργα του έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ ενώ δύο από αυτά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες εμπιστευτικό), και έχουν αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις από το περιοδικό TIME (Καλύτερο Μυθιστόρημα της Χρονιάς για το Αμερικανικό ταμπλόιντ και Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς για Τα σκοτάδια μου).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το νέο του μυθιστόρημα Perfidia.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jamesellroy.net


Add: 2016-07-08 10:50:33 - Upd: 2023-10-25 15:41:50