Το αδιανόητο τοπίο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-0604-0
Μεταίχμιο, Αθήνα, 6/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
352 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Στο μυθιστόρημα καταγράφεται η πορεία του ζωγράφου Γιώργου Γαλανού, ο οποίος εγκαταλείπει τα πάντα για να ζήσει στην ορεινή Πελοπόννησο. Ασίγαστος πόθος του η αποτύπωση της Ελλάδας, της ιστορίας της, μέσα από το έργο του.
Περιγραφή

Τι είναι αυτό που ψάχνει ο ζωγράφος Γιώργος Γαλανός όταν τα εγκαταλείπει όλα και πηγαίνει να εγκατασταθεί στην ορεινή Πελοπόννησο; Και πώς η μαγεία του τόπου τον παρασύρει για να εμπνευσθεί το έργο που θα τον οδηγήσει ως τα πρόθυρα της τρέλας, γιατί είναι καταδικασμένο να μείνει απραγματοποίητο; Το αδιανόητο τοπίο όμως δεν είναι απλώς μια ιστορία που έχει να κάνει με τη ζωγραφική. Είναι πάνω απ` όλα η ιστορία μιας ανθρώπινης ζωής που θυσιάστηκε για την τέχνη, η ιστορία αυτής της μοναχικής Ελλάδας, που ακόμη κι αν δεν κατάφερε να αφήσει πίσω της μεγάλα έργα, γέννησε μοναδικές ανθρώπινες περιπέτειες.

Το Αδιανόητο τοπίο, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα σημαντικότερα βιβλία των τελευταίων χρόνων. Με το Αδιανόητο τοπίο ο συγγραφέας δεν κατορθώνει απλώς να μας δώσει ένα πολύ καλά δομημένο αφήγημα, αλλά μας παρασύρει και σε μια περιπέτεια γραφής και ιδεών.
Νίκος Μπακουνάκης, Marie Claire

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος προσεγγίζει με μια διαφορετική ματιά την πρόσφατη ελληνική ιστορία και τις διφορούμενες σχέσεις της Ελλάδας με το παρελθόν της.
Le Monde

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-06-24 10:25:59 - Upd: 2022-09-07 16:13:01