Η μπλε κιθάρα
The blue guitar (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-03-6036-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.84 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 320 σελ.
Σύντομη περιγραφή
http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6036-3
Περιγραφή

Ο βραβευμένος με Booker συγγραφέας Τζων Μπάνβιλ, ο Ιρλανδός γητευτής της αγγλικής γλώσσας, επιστρέφει με ένα συναρπαστικό βιβλίο, αστείο και μελαγχολικό. Ένα μυθιστόρημα για τις περιπλοκές της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ευπάθεια της ανθρώπινης καρδιάς. Ο ήρωάς του είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να γλιτώσει από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Όλιβερ Ότγουεϊ Ορμ υπήρξε στο παρελθόν καταξιωμένος ζωγράφος αλλά και κλέφτης· δεν έκλεβε όμως για το κέρδος, τον έσπρωχνε μια εσώτερη ανάγκη να αδράξει τον κόσμο γύρω του και να τον μετουσιώσει. Η σοβαρότερη λαθροχειρία του μέχρι σήμερα είναι η πληθωρική και πολύ νεότερή του Πόλυ, γυναίκα του φίλου του Μάρκους, με την οποία έχει συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό. Όταν η σχέση αυτή αποκαλύπτεται, ο μεσήλικας Όλιβερ το βάζει στα πόδια. Θέλοντας να ξεφύγει από τη σύζυγό του, την ερωμένη του, τα πινέλα και τους καμβάδες του, αλλά και από μια προσωπική τραγωδία που χρόνια τώρα τον κατατρύχει, βρίσκει καταφύγιο στον τόπο της παιδικής του ηλικίας· από κει, κλεισμένος στο έρημο πατρικό του σπίτι, αφηγείται την απίθανη ιστορία του τελευταίου χρόνου, από το ένα φθινόπωρο ως το επόμενο.

«Ο Μπάνβιλ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, με το γοητευτικό και ασυναγώνιστο ύφος του, ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους στυλίστες της σύγχρονης λογοτεχνίας».

The Observer 

«Η μπλε κιθάρα είναι ένα αληθινό έργο τέχνης που αποζημιώνει τον προσηλωμένο αναγνώστη».

The Daily Telegraph 

«Η μπλε κιθάρα είναι αναμφισβήτητα το πλέον διασκεδαστικό και το πιο προσιτό από όλα τα μυθιστορήματα του Μπάνβιλ... ένα υπέροχο, συγκινητικό βιβλίο» 

The Washington Post

«O Μπάνβιλ, ο Ναμπόκοφ της σύγχρονης πεζογραφίας, είναι ικανός να μετατρέπει ακόμη και την πιο απλή ιστορία απιστίας και τιμωρίας σε ένα συναρπαστικό, λογοτεχνικό επίτευγμα»

Press Association  

«Ο Όλιβερ Ορμ έχει κάτι από την κωμικοτραγική δυστυχία ενός ήρωα του Μπέκετ».

The Wall Street Journal

«Το βιβλίο αυτό είναι ένας ανεκτίμητος στοχασμός πάνω  στο εφήμερο της ζωής, το μυστήριο της αγάπης, τη φθορά της ερωτικής επιθυμίας και το χαμένο βασίλειο της παιδικής ηλικίας».

The Irish Independent


Add: 2016-05-19 10:54:59 - Upd: 2024-01-30 15:40:52