Οικογενειακό δίκαιο - Τόμος Ι
Εισαγωγή, μνηστεία, σύναψη γάμου, ελατωματικός γάμος, συζυγικές σχέσεις, διαζύγιο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-403-7
6η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 48.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
522 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Όλη η ύλη του οικογενειακού δικαίου σε δύο τόμους
Περιγραφή

Κυκλοφόρησε η νέα, έκτη, δίτομη έκδοση του «Οικογενειακού Δικαίου» της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έφης Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, ανανεωμένη με βάση τις νομοθετικές αλλαγές, τη νομολογία και τη βιβλιογραφία των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο πρώτος (XXVII  & 494 σελ.) και ο δεύτερος τόμος (XV  & 646 σελ.) περιέχουν όλη την ύλη του οικογενειακού δικαίου: στον πρώτο τόμο υπάρχουν τα κεφάλαια για το γάμο (μνηστεία, σύναψη γάμου, ελαττωματικός γάμος, συζυγικές σχέσεις κατά τη συμβίωση και τη διάσταση, διαζύγιο), και στο δεύτερο τα κεφάλαια για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη  συγγένεια, τη διατροφή από το νόμο, τις σχέσεις γονέων και παιδιών, την υιοθεσία, την επιτροπεία, την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση, την επιμέλεια ξένων υποθέσεων και το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία, οι σημαντικότερες μεταβολές, προς τις οποίες εναρμονίζεται το βιβλίο, περιλαμβάνονται στο ν. 4335/2015, που αναμόρφωσε τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και στο ν. 4356/2015 για το νέο σύμφωνο συμβίωσης.  Ο πρώτος νόμος επέφερε σοβαρές τροποποιήσεις στο οικογενειακό δικονομικό δίκαιο, με σπουδαιότερη την υπαγωγή ενός μεγάλου πλήθους οικογενειακών διαφορών στην ειδική διαδικασία του νέου άρθρου 592 ΚΠολΔ («διαφορές από το γάμο, την οικογένεια και την ελεύθερη συμβίωση»). Με το δεύτερο τροποποιήθηκαν σε πολλά ουσιώδη σημεία οι παλιές διατάξεις για το σύμφωνο συμβίωσης, με σημαντικότερη την επέκταση της εφαρμογής του και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ως προς τη νομολογία, υπάρχει παρουσίαση και κριτική ανάλυση του συνόλου των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο, και βέβαια στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί επιπλέον και αναφέρονται όλα τα θεωρητικά έργα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την προηγούμενη έκδοσή του

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-04-05 12:09:58 - Upd: 2016-04-05 12:09:58