Χέρτσογκ
Herzog (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-03-6032-5
Είδος έκδοσης: Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.07 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 486 σελ.
Σύντομη περιγραφή
http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6032-5
Περιγραφή

Για το γιο και την κόρη του ήταν ένας στοργικός αλλά κακός πατέρας. Για τους γονείς του ήταν ένα αχάριστο παιδί. Για την πατρίδα του ένας αδιάφορος πολίτης. Για τον αδερφό και την αδερφή του, στοργικός αλλά απόμακρος. Με τους φίλους του, ένας εγωίσταρος. Στην αγάπη, νωθρός. Στο μυαλό, κουτός. Σε ζητήματα δύναμης, παθητικός. Και όσον αφορά την ψυχή του, μια ζωή υπεκφυγές.


«Κι αν μου ’χει στρίψει, τι μ’ αυτό», σκέφτηκε ο Μόουζες Χέρτσογκ. Έχοντας ήδη αποτύχει ως δάσκαλος και συγγραφέας, ως πατέρας και σύζυγος, ανακαλύπτει ξαφνικά πως δεν είναι απλώς το θύμα μιας οικογενειακής συνωμοσίας, στην οποία συμμετείχαν η δεύτερη σύζυγός του και ο καλύτερός του φίλος, αλλά, όπως όλοι μας, θύμα μιας ευρύτερης πλεκτάνης που στήνει καθημερινά σε βάρος μας ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ένα μόλις βήμα πριν από τη νευρική κατάρρευση, καταφέρνει να αντιπαρατεθεί στον κοινωνικό παραλογισμό και στην αναλγησία. Κι ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί μαζί του σε αυτή την αντιπαράθεση.

«Ένα αριστούργημα». 

The New York Times Book Review


«Ο Σωλ Μπέλοου έγραψε το πιο υπέροχο βιβλίο του. Δεν είναι μονάχα βαθυστόχαστο αλλά και πολύ “προσωπικό”· η ευφυΐα της αφήγησης είναι εκθαμβωτική. Ο συγγραφέας έχει ανυψώσει ένα επώδυνο υλικό στα επίπεδα της πλέον απελευθερωτικής κατανόησης». 

ALFRED KAZIN


«Μια πανδαισία γλώσσας, περιστατικών, χαρακτήρων, ειρωνείας και ένας απολύτως ισορροπημένος ηθικός στοχασμός [...] μια γραφή πρωτότυπη που απηχεί το υφολογικό μεγαλείο ενός Τολστόι – γραφή ιδιαζόντως προσωπική, αψεγάδιαστη, ηρωική».

Chicago Tribune


«Το βιβλίο αυτό διαθέτει το εύρος, το βάθος, την ένταση, τη λαμπρότητα των λέξεων και την πληρότητα της φαντασίας –το νου και την καρδιά– που αναμένουμε μόνο από τα μυθιστορήματα που αναμφίβολα προορίζονται να γίνουν κλασικά».

Newsweek

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-03-21 10:55:02 - Upd: 2024-01-29 15:30:24