Εγχειρίδιο διαχείρισης δούλων
How to Manage your Slaves (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-693-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 410 γρ., 256 σελ.
Περιγραφή

Ένα συναρπαστικό, απολαυστικό βιβλίο που προσφέρει τροφή για σκέψη.

«Ονομάζομαι Μάρκος Σιδώνιος Φαλξ και κατάγομαι από αριστοκρατική γενιά. Από την κυριότητα της οικογένειάς μου έχουν περάσει αμέτρητοι δούλοι. Γνωρίζουμε τα πάντα για τη διαχείρισή τους.»

Ο Μάρκος Σιδώνιος Φαλξ δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς να αγοράζετε δούλους, πώς να παίρνετε από αυτούς το μάξιμουμ, πώς να ξεχωρίζετε τους καλούς και να τιμωρείτε τους κακούς. Πραγματεύεται λεπτά ζητήματα, όπως πότε πρέπει να επιτρέπετε στους δούλους σας το σεξ, αν πρέπει να κάνετε οι ίδιοι σεξ μαζί τους και πότε είναι καλό να τους απελευθερώνετε.

Εφοδιασμένος με αυτόν τον οδηγό, θα γίνετε κύριος του σπιτιού σας.

Μέσα από τη ματιά ενός Ρωμαίου, μας δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε το φαινόμενο της δουλείας στην Αρχαιότητα και να αναρωτηθούμε μήπως αξιοποιούμε ακόμα και σήμερα κάποιες από τις ιδέες των Ρωμαίων για να διαχειριστούμε το «προσωπικό» μας.  

Άραγε, οι σημερινοί «μισθωτοί σκλάβοι» είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους «δούλους» της εποχής του Φαλξ; Πόσο διαφορετικοί είμαστε εμείς από τους Ρωμαίους;

«Απολαυστικό και εμπεριστατωμένο.» The Times

«Το κείμενο του Φαλξ, διανθισμένο με τα σχόλια του Toner, γίνεται άλλοτε διασκεδαστικό, άλλοτε αλαζονικό, και άλλοτε πραγματικά σοκαριστικό.» The New Yorker


Add: 2016-03-17 12:14:42 - Upd: 2021-03-17 18:29:35