Ελευθερία έκφρασης δημοσιογράφων και σκιτσογράφων
Προστασία και περιορισμοί του δικαιώματος στο ελληνικό και κυπριακό δίκαιο. Διεύθυνση έκδοσης: Σπυρίδων-Ηρακλής Ακτύπης, Philippe Jougleux, Τατιάνα-Ελένη Συνοδινού. Πρόλογος EMMANUEL DECAUX.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-394-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 245 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Περιλαμβάνονται δέκα μελέτες που αποδίδουν τα σύγχρονα διακυβεύματα της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης
Περιγραφή

Ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) εξέδωσε ένα συλλογικό τόμο σχετικά με το επίμαχο θέμα της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων και των σκιτσογράφων. Περιλαμβάνονται δέκα μελέτες που αποδίδουν τα σύγχρονα διακυβεύματα της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης σε μία περίοδο όπου αυτή απειλείται και βάλλεται όχι μόνο από κάθε είδους φανατισμό, μισαλλοδοξία και θρησκευτικό φονταμενταλισμό, αλλά και από αντιτρομοκρατικά μέτρα των κυβερνήσεων.

Στον τόμο εξετάζονται οι διάφορες πτυχές του νομικού καθεστώτος της προστασίας του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και οι περιορισμοί του, τόσο στο πλαίσιο του ελληνικού και του κυπριακού δικαίου όσο και υπό το πρίσμα της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στο ακανθώδες αλλά και πάντα επίκαιρο  ζήτημα της σχέσης μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκευτικής ελευθερίας. Προλογίζει ο Γάλλος καθηγητής διεθνούς δικαίου Emmanuel Decaux, Πρόεδρος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις Αναγκαστικές Εξαφανίσεις.


Add: 2016-03-02 11:28:14 - Upd: 2022-05-03 18:27:01