Ημερολόγιο Αμπελουργού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5049-36-2
Ψύχαλος, Αθήνα, 12/2015
2η έκδ. || Επαυξημένη || Ανανεωμένη Έκδοση
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 500 γρ., 168 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Βαθύς γνώστης της Αμπελουργίας και των προβλημάτων της, ο συγγραφέας, με το "Ημερολόγιο του Αμπελουργού" μαθαίνει με μέθοδο τον αμπελουργό να προγραμματίζει διαχρονικά και να εκτελεί έγκαιρα και στην ώρα τους με κάθε λεπτομέρεια τις εργασίες του, ώστε με την ποιότητα να παίρνει απ' το αμπέλι του το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.
Περιγραφή

Όπως ανέκαθεν συνηθίζεται, το γεωργικό έτος για όλες τις καλλιέργειες, ετήσιες ή πολυετείς, να αρχίζει απ` το φθινόπωρο, έτσι νομίζουμε πως πρέπει να γίνει και με το αμπέλι.

Το αμπέλι, παρότι δεν είναι ετήσ  ιο φυτό, εντούτοις ακολουθεί τον ίδιο κανό­να: το γεωργικό του έτος αρχίζει μετά τη συγκομιδή του τελικού προϊόντος, δηλα­δή των σταφυλιών της προηγούμενης χρονιάς, και τελειώνει με τη συγκομιδή των σταφυλιών της νέας χρονιάς.

Τέλος, νομίζουμε ότι, για το αμπέλι, υπάρχει ακόμα ένας πρόσθετος λόγος για ν’ αρχίσουμε και να τελειώσουμε έτσι το καλλιεργητικό του έτος: αμέσως μετά τον τρυγητό, ακριβώς τότε, έχει τις πρώτες ανάγκες και απαιτεί τις πρώτες φροντίδες μας. προκειμένου ν’ αναλάβει αμέσως απ` την εξαντλητική κυριολεκτικά προσπά­θεια που κατέβαλε, για να ωριμάσει τους ωραίους καρπούς του. τα σταφύλια.

Αρχίζουμε λοιπόν το καλλιεργητικό έτος του αμπελιού απ` το Σεπτέμβριο του κάθε έτους. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε και να υπηρετήσουμε καλύτε­ρα τις ανάγκες του. πράγμα που θα αποβεί τελικά προς όφελός μας.

Στόχος μας πάντα η καλύτερη ποιότητα


Add: 2015-12-16 11:38:25 - Upd: 2024-02-19 10:07:25