Η Γυναίκα ως Έργο Τέχνης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-684-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 11/2015
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 470 γρ., 296 σελ.
Περιγραφή

Μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγει τον ρομαντισμό αλλά και τον δυναμισμό της ηρωίδας…

Αρχές δεκαετίας ’80. Μια νεαρή φοιτήτρια επιχειρεί ν’ αφηγηθεί την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα. Η Ζέφη αγαπάει τον Άγγελο, τον άντρα που την έβγαλε από τη μοναξιά και σημάδεψε τη ζωή της, κι εκείνος τη λατρεύει ως έργο τέχνης. Όμως το άγνωστο μέλλον τούς προκαλεί τρόμο και το παρελθόν τούς καταδιώκει.

Καθώς γράφει για τον Άγγελο, μπροστά από τα μάτια της Ζέφης περνούν –σαν κινηματογραφικές εικόνες– μνήμες της παιδικής της ηλικίας, η αγάπη που τη δένει με την αδελφή της, τραυματικά βιώματα, η εφηβεία, η μοναξιά, το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, πρόσωπα και γεγονότα που καθόρισαν τον χαρακτήρα της.

Η Ζέφη δίνει καθημερινές μάχες, παλεύοντας ασταμάτητα με τους προσωπικούς της δαίμονες. Ο Άγγελος στέκει δίπλα της, ενώ στη δύσκολη πορεία της τη συνοδεύουν επίσης ο φόβος για τους άντρες, το πείσμα για τη νίκη και η φιλοδοξία να πετύχει τους στόχους της... Θα τα καταφέρει; Η έκβαση του αγώνα της δεν εξαρτάται μόνο από τη θέλησή της; Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μοίρα της.

Ένα μυθιστόρημα για το πάθος του έρωτα και τα πάθη τα ανθρώπινα. Άραγε, μήπως ισχύει και σ’ αυτή την ιστορία η ρήση του Νίτσε πως στον έρωτα υπάρχει πάντα και λίγη παραφροσύνη;

Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Έχει εκδώσει συνολικά είκοσι βιβλία. Ταξίδεψε για αρκετά χρόνια ως μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία κι έτσι δύο από τα έργα του, Οι εραστές της θάλασσας ή Το βιβλίο του άγνωστου ναύτη και Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας, έχουν ως θέμα τη θάλασσα. Στα έργα του συγκαταλέγονται αρκετά αστυνομικά και η βιογραφία Κωνσταντίνος Θεοτόκης, σκλάβος του πάθους, επίσης, Ο θάνατος του Ζορμπά, Ο ερωτευμένος Ελύτης, και το μυθιστορηματικό χρονικό Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Το βιβλίο του Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη μεταφράστηκε στα καταλανικά και στα ρουμανικά. Διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε γερμανικές ανθολογίες, ενώ άρθρα, δοκίμια και βιβλιοπαρουσιάσεις του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και της Λευκωσίας. Ζει στην Αθήνα.


Add: 2015-12-02 07:38:37 - Upd: 2023-12-13 15:39:44