Το τρένο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80668-4-7
Μολύβι, Θεσσαλονίκη, 6/2014
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 48 σελ.
Περιγραφή

Ο άνθρωπος, αφού κατάφερε τελικά να καταστρέψει τη φύση χτίζοντας και το τελευταίο κομμάτι ελεύθερης γης με σκοπό το κέρδος του, ζει μές στην αθλιότητα... Στις πόλεις ειδικά ηαπελπισία του κόσμου είναι μεγαλύτερη, γιατί δεν υπάρχει πια ούτε ένα δέντρο για να ξαποστάσει το βλέμμα του. Οι περισσότερες γειτονιές έχουν εγκαταλειφθεί στην ασχήμια τους και κανείς δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί για το αντίθετο...

Είναι όμως και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που δε θέλησαν να προσαρμοστούν. Που γυρνούν στους δρόμους ονειροπόλοι, χωρίς σκοπό. Που παλεύουν να κρατήσουν στη μνήμη τους την ομορφιά που χάθηκε... Απελπισμένοι ψάχνουν να βρουν λύσεις μέσα στη μοναξιά τους, ψάχνουν να βρουν ελπίδα.

"Τα όνειρα θα λάβουν εκδίκηση" λέει ο ποιητής. Κι εγώ έγραψα στον τοίχο:"Ονειρέψου την πραγματικότητα που θέλεις να ζήσεις". Γιατί πώς να αλλάξεις κάτι αν δεν το έχεις ονειρευτεί;

Τ.Φ.: ...Ελεγχόμενη φωτιά, αυτή ήταν η εντολή. Αυτή ήταν η μέθοδος. Συνήθως όμως η φωτιά έκαιγε περισσότερα δέντρα από όσα θέλαμε. Δεν πειράζει λέγαμε. Τα δέντρα ξαναγίνονται. Ενώ οι επενδύσεις; Οι επενδύσεις θέλουν πάντοτε την κατάλληλη ευκαιρία. Έτσι μετρούσαμε. Ένα δέντρο, δύο δέντρα, τρία δέντρα... έπεφταν κάτω.

Α.Κ.:Εγώ όταν πέφτει ένα αστέρι, δύο αστέρια, τρία αστέρια, κάνω μια ευχή, μήπως βγει αληθινή.

Τ.Φ.: Τώρα η Νάγια κι εγώ έχουμε πολλά λεφτά. Ένα δωμάτιο γεμάτο λεφτά...

Α.Κ.: Εύχομαι αν έχει μείνει κανένα αστέρι εκεί πανω και είναι έτοιμο να πέσει, εύχομαι να εξαφανίσει τους ανθρώπους σαν κι εσένα πάνω στη γη! (Ακούγεται ήχος τρένου που έρχεται.) Ας εξαφανίσει κι εμένα μαζί δε με νοιάζει, αρκει να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για ζωή. Αφάνισέ τους αστέρι μου! Αφάνισε τους Φαταουλάκηδες αυτού του κόσμου!


Add: 2015-10-06 10:53:15 - Upd: 2015-10-06 10:53:15