Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία
Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-394-988-6
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 10/2014
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 64.69 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
18 x 25 εκ., 390 σελ.
Περιγραφή
Περιγραφή


Το βιβλίο «Φαρμακευτική Νανονοτεχνολογία» του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δεμέτζου αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό σύγγραμμα, απαραίτητο εφόδιο για κάθε επαγγελματία του ιατροφαρμακευτικού κλάδου αλλά και για κάθε νέο ερευνητή των φαρμακευτικών επιστημών. Οι Φαρμακευτικές επιστήμες στα πλαίσια του τεχνολογικών εξελίξεων, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων υλικών. Τα πεδία της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα κατανόησης νέων φαινομένων και ανάδειξης νέων ιδιοτήτων των υλικών, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η χρήση τους για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών και διαγνωστικών προϊόντων, ασφαλών και αποτελεσματικών. Η παρούσα έκδοση αφενός επιδιώκει με συστηματικό και μεθοδολογικά τεκμηριωμένο τρόπο να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα των νανοσυστημάτων και όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας, αφετέρου δε, να έχει ένα χρηστικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευόμενους και νέους ερευνητές που θα θελήσουν να βρουν εντός της συγκεκριμένες προτάσεις και να τις εφαρμόσουν στην ερευνητική πράξη. Ωστόσο, όπως κάθε τεχνολογία αιχμής, έτσι και η νανοτεχνολογία θέτει κρίσιμα ηθικά και νομικά διλήμματα λόγω της πληθώρας των εφαρμογών της. Η μελέτη του ρυθμιστικού πλαισίου και των συνεπειών από τη χρήση ή κατάχρησή της, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μελλοντική αξιοπιστία των μεθόδων της. Το βιβλίο του Καθηγητή Κ. Δεμέτζου επιτυγχάνει να εξοικειώσει τον αναγνώστη με το δίκαιο και τη δεοντολογία χρήσης της νανοτεχνολογίας στον τομέα της Φαρμακευτικής καθιστώντας την ηθική, την αριστεία και την υψηλή ποιότητα ως οδηγούς κάθε μελλοντικής έρευνας.
Το έργο του Καθηγητή Κ. Δεμέτζου είναι πραγματικά αξιέπαινο και πιστεύω ότι έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην επιστημονική κοινότητα.
Δημήτρης Β. Νανόπουλος
Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Texas A&M University

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επιστημονικό/εκπαιδευτικό σύγγραμμα για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των φαρμακευτικών επιστημών, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα των ιατρικών επιστημών, βιολόγων, χημικών και χημικών μηχανικών, κ.λπ., στις οποίες η νανοτεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Καθηγητής Κωνσταντίνος Κυπαρισσίδης
Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η έκδοση αυτή καλύπτει το βιβλιογραφικό κενό ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτατα και στον χώρο των φαρμάκων και της υγείας...
...Ο συγγραφέας είναι άξιος θερμών συγχαρητηρίων και επιβράβευσης από την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS
Καθηγητής Χειρουργικής Ohio StateUniversity, Η.Π.Α.

This very lucid and exciting book focuses on areas of high interest to all interested in contemporary advances in healthcare including: modern pharmaceuticals, nanotechnology and nanomedicine. Many traditional issues are reviewed and more contemporary topics are introduced in a clear and simple style that should prove to be interesting, informative and of great value to both new students to this area, as well as those experienced in this rapidly expanding field.
Prof. Donald A. Tomalia, PhD
Director: National Dendrimer & Nanotechnology Center;
Adjunct Professor: University of Pennsylvania, Philadelphia, PA;
Affiliate Professor: Virginia Commonwealth University, Richmond, VA, USA.

      





Add: 2015-06-09 14:32:23 - Upd: 2020-10-23 13:46:24