Το παιδί που αγαπούσε τα πουλιά
και άλλα αφηγήματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-458-586-1
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.47 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
Περιγραφή

Ο συγγραφέας, έχοντας σε μεγάλο βαθμό δραστηριοποιηθεί πολιτικά σε σημαντικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής Ιστορίας, με καταδίκες και φυλακίσεις για την έντονη αντιδικτατορική του δράση, φιλτράρει εμπειρίες ζωής και αφήνεται στη γοητεία των ανθρώπων και των λέξεων μέσα από τη συλλογή αυτή των αφηγημάτων.

Αφηγήματα που στον πυρήνα τους έχουν γεγονότα πραγματικά, που πλέκονται και εξελίσσονται φαντασιακά, με ασυνήθιστη ή ακόμη και αλλόκοτη τροπή και κατάληξη που μπορεί να αιφνιδιάζει. Είναι ζωές, στάσεις και συμπεριφορές υπαρκτών ανθρώπων, με κίνητρα λογικά ή παράλογα, που, αργά ή γρήγορα, μέσα από διαδρομές τεθλασμένες και μονοπάτια γίνονται, τελικά, αυτό που πραγματικά είναι.

Ο Θανάσης Αθανασίου είναι οικονομολόγος (Μάστερ Οικονο­μικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Υπήρξε στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη με συλλήψεις και καταδίκες πριν από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 για τη δράση του στο φοιτητικό και ευρύτερο δημοκρατικό και αριστερό κίνημα. Στη διάρκεια της δικτατορίας, βγήκε στην παρανομία εντασσόμενος στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ) ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ακολούθως γραμματέας της Πα­νελλαδικής Αντι­δικτατορικής Οργάνωσης Σπουδαστών «Ρήγας Φεραίος». Συνελή­φθη τον Απρίλιο του 1968, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο της Αθήνας σε 21 χρόνια κάθειρξη. Παρέμεινε σε διάφορες φυλακές –Αβέρωφ, Κορυ­δαλλού, Κέρκυρας, Τρικάλων– από τον Απρίλιο του 1968 μέχρι τον Αύγουστο του 1973 οπότε και αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ (Εσωτερικού) μέχρι το 1986, οπότε, ύστερα από τη διάσπασή του, αποχώρησε παραμένοντας έκτοτε στο χώρο των κομματικά ‘ανένταχτων’ αριστερών.


Add: 2015-05-13 12:32:57 - Upd: 2023-01-18 12:00:21