Η οικονομία της αγοράς στο μικροσκόπιο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-458-529-8
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 1/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 192 σελ.
Περιγραφή

Σε αντίθεση με την πληθώρα αριστερόστροφων οικονομικών και πολιτικών αναλύσεων από περισσότερο ή λιγότερο σημαντικούς συγγραφείς που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα,  ελάχιστα είναι τα έργα που αναλύουν την λειτουργία και τα πλεονεκτήματα της οικονομίας της αγοράς.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι έργα κορυφαίων φιλελεύθερων οικονομολόγων και διανοητών, όπως είναι ο Χάγιεκ και ο Φρίντμαν, μεταφράζονται και κυκλοφορούν στα ελληνικά με καθυστέρηση σαράντα και πενήντα ετών. Ένα μέρος του κενού αυτού έρχεται να καλύψει το παρόν βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο ‘’Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων’’ γύρω από την οικονομία της αγοράς.

Η θεματολογία του κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: στην αναζήτηση των ιδεολογικών καταβολών του φιλελευθερισμού, στο πώς επέδρασαν οι φιλελεύθερες ιδέες στην οικονομία της αγοράς και στους σύγχρονους προβληματισμούς σχετικά με την ελεύθερη οικονομία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιμελητές του βιβλίου: «Σε μία εποχή γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας και διάχυτης σύγχυσης γύρω από τα αίτια δημιουργίας των προβλημάτων και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό, εμπνευσμένο από τους κορυφαίους επιστήμονες της οικονομίας της αγοράς, μπορεί να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει ότι πίσω από τα περισσότερα προβλήματα της εποχής μας βρίσκεται το κράτος και οι άστοχες παρεμβάσεις του στην οικονομία και στην κοινωνία.».


Add: 2015-05-12 12:28:46 - Upd: 2015-05-20 12:41:37