Νυχτερινό ρεύμα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-435-471-9
Πόλις, Αθήνα, 3/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.95 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 160 σελ.
Περιγραφή

Ένας άντρας ζει και πεθαίνει στα Εξάρχεια με την ελπίδα ότι ο ξεχασμένος αναρχικός τον οποίο χρόνια τώρα παρακολουθεί θα βάλει επιτέλους τη βόμβα.

                Νεαρή συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη αναζητά τον μίτο της ιστορίας της στα ανορθόδοξα ερωτικά τρίγωνα ενός μεσήλικου λογιστή, σε μπαρ στη Σόλωνος.

                Ένας τριανταπεντάχρονος κριτικός κινηματογράφου ακολουθεί τον καλύτερό του φίλο στην καμένη Πάρνηθα, για να θάψουν μαζί το σκυλί που έχει στο πορτμπαγκάζ του,

τη νύχτα που το «Αττικόν» τυλίγεται στις φλόγες.

                Ένας πενηντάχρονος άνεργος συνοδεύει την ηλικιωμένη μητέρα του σε γειτονιά της Kυψέλης, για να εισπράξουν τη σύνταξή της, ενώ μέσα του κουτρουβαλούν λέξεις που

έχουν τη δύναμη να τους συνθλίψουν.

                Ιστορίες της Αθήνας, στα χρόνια της έξαψης και της πτώσης, σε αναζήτηση μιας καινούργιας σπίθας.

                Τέσσερα διηγήματα που οι ήρωές τους προσπαθούν να μαντέψουν το πρόσωπο του άλλου, καθώς αφήνονται στα νυχτερινά ρεύματα της πόλης.

***

Ο Κώστας Κατσουλάρης γεννήθηκε το 1968 στην Άρτα. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, κινηματογράφο στο Παρίσι και λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει έξι βιβλία πεζογραφίας κι έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε συλλογικές εκδόσεις. Διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στη γερμανική ανθολογία Αθήνα, μια λογοτεχνική πρόσκληση, ενώ η νουβέλα του Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου έχει μεταφραστεί στα τουρκικά. Το θεατρικό του έργο Όταν ο λύκος είναι εδώ ανέβηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε φεστιβάλ στην Τουρκία. Εμψυχώνει εργαστήρια γραφής, μεταφράζει κι εργάζεται ως σύμβουλος σεναρίου. Συνίδρυσε και συνδιευθύνει τη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο bookpress.gr.

Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:

  • Ο αντίπαλος
  • Όταν ο λύκος είναι εδώ

Λίνα Πανταλέων, Άναρθρες αναμετρήσεις, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 29.3.2015

Μαριαλένα Σπυροπούλου, Το γράψιμο είναι έρευνα του εαυτού μου, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 22.3.2015


Add: 2015-03-12 12:39:02 - Upd: 2015-12-15 12:33:16