Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Η Τράπεζα Θεμάτων κατά θεματικές ενότητες τεύχος α'
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-493-306-8
Σαββάλας, Αθήνα, 9/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 368 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων οργανωμένα κατά θεματικές ενότητες, ώστε να είναι εύκολη η εύρεση, η μελέτη και η διδασκαλία τους.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι, κατ’ αρχήν, ένα βοήθημα χρήσιμο στο μαθητή, αλλά και στον καθηγητή που διδάσκει το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α’ Λυκείου.

Σκοπός του είναι να μυηθεί ο μαθητής στο πνεύμα των εξετάσεων, να εξοικειωθεί με τα θέματα που ζητούνται και με τον τρόπο με τον οποίο ζητούνται, και να μάθει να τα διαχειρίζεται αποτελεσματικά.

Για το σκοπό αυτό ακολουθήθηκε η παρουσίαση των θεμάτων όπως ακριβώς παρουσιάζονται στην «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας» του Υπουργείου Παιδείας.

Τα θέματα οργανώνονται κατά θεματικές ενότητες, ώστε να είναι εύκολη η εύρεση, η μελέτη και η διδασκαλία τους.

Στην αρχή του βιβλίου προτάσσεται κατηγοριοποίηση των θεμάτων και της θεωρίας που πρέπει να γνωρίζει ο μαθητής για την απάντησή τους.

Ο τρόπος που διατυπώνονται και παρουσιάζονται τα θέματα είναι πολύ σημαντικός. Πιο σημαντικές, όμως, είναι οι απαντήσεις που δίνονται σε αυτά. Ως εκ τούτου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα τόσο στη σωστή απάντηση των θεμάτων όσο και στην παρουσίαση των απαντήσεων.

Οι απαντήσεις ακολουθούν τα κείμενα και τα θέματα, ώστε με την παράθεσή τους αυτή να είναι εύκολη και άνετη η αναζήτηση και η μελέτη τους.

Στα θέματα προτείνεται και περιλαμβάνεται και θέμα έκθεσης σχετικό με το περιεχόμενο του κειμένου (ερώτημα Γ’ του τελικού διαγωνίσματος, το οποίο, σύμφωνα με τον νέο τρόπο αξιολόγησης, ορίζεται από τους διδάσκοντες). Το προτεινόμενο αυτό θέμα πιστεύουμε ότι διευκολύνει και τον διδάσκοντα το μάθημα και τον μαθητή, ο οποίος μπορεί να αναζητήσει στην απάντησή του το υλικό που χρειάζεται για την ανάπτυξη σχετικών θεμάτων.


Add: 2015-02-02 12:56:35 - Upd: 2015-02-02 12:56:35