Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Ιστορία της νεότερης Ευρώπης

Από το 1815 μέχρι σήμερα

  • ISBN-13: 978-960-586-019-6
  • Κριτική, 2015, Αθήνα
  • € 27.00 (περ ΦΠΑ 24%)
  • Τίτλος πρωτοτύπου:

    A History of Modern Europe
  • eBook (EPUB)
  • 584 σελ.


Περιγραφή

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει οδηγήσει σ’ έναν αγώνα για τον προσδιορισμό της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Τα ασαφή όρια –φυσικά, πολιτισμικά, γλωσσικά– δεν επιτρέπουν την ανάδειξη ενός κοινού χαρακτηριστικού που να συνδέει όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο Albert S. Lindemannπροσεγγίζει την ιστορία της ηπείρου υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής ταυτότητας – από το αίσθημα της «φυσικής» ανωτερότητας του 19ου αιώνα μέχρι την άδηλη προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού των αρχών του 21ου αιώνα.

Η πρωτότυπη αφήγησή του, με αφετηρία τις συνέπειες της ήττας του Ναπολέοντα στη μάχη του Βατερλό, ταξιδεύει τον αναγνώστη στη νεότερη Ευρώπη, καταγράφοντας την άνοδο της ισχύος της, τον πλούτο, τις ιμπεριαλιστικές τάσεις, την αυτοκαταστροφή των δύο παγκοσμίων πολέμων, τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Τα πλεονεκτήματα, που καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική τη μελέτη του Albert S. Lindemann, δεν είναι μόνο ο διαυγής και λιτός λόγος, η αίσθηση του χιούμορ και η νηφαλιότητα του συγγραφέα, αλλά κυρίως η φρέσκια οπτική ματιά με την οποία επαναδιαπραγματεύεται τους δύο τελευταίους αιώνες της ιστορίας της Ευρώπης.

Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης

αναπληρωτής καθηγητής

Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

ΑΠΘ

 

Συνδυάζει την εξιστόρηση των πολιτικών γεγονότων με την περιγραφή των πνευματικών, πολιτισμικών και κοινωνικών αλλαγών στην Ευρώπη από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι σήμερα.

Peter C. Caldwell

Rice University