Τιμής Ένεκεν
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-383-4
Οξύ, Περιστέρι, 12/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 17 εκ., 320 σελ.
Περιγραφή

Οι ζωντανοί είναι απρόβλεπτοι. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, κόντρα στη νεκροφιλική του παράδοση, αποφασίζει να τιμήσει ως Συγγραφέα του Έτους έναν δημιουργό που εξακολουθεί να αναπνέει. Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εταιρεία Συγγραφέων και οι συντεχνίες του βιβλίου βυσσοδομούν, είτε για να φέρουν την απόφαση στα μέτρα τους είτε για να την παροπλίσουν. Τελικά κερδίζει το χρίσμα εκείνος που ενοχλεί λιγότερο τους περισσότερους. Σύντομα θα αποδειχτεί ότι ο Συγγραφέας του Έτους δεν είναι τόσο βολικός και πειθήνιος. Ανομολόγητοι πόθοι και ομολογημένα συμφέροντα προσμειγνύονται. Η κοινή γνώμη αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα, μέχρις ότου ξεσπάσει το σκάνδαλο που θα αφυπνίσει τη νοσηρή της περιέργεια. Μια κλωστή θα χωρίζει πλέον το τιμώμενο πρόσωπο από τον αποδιοπομπαίο τράγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:

«Με χαρά ξαναβρίσκουμε τον προικισμένο αφηγητή, τον μάστορα του pageturner, όπως λένε οι Αγγλοσάξονες το βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι, τον είρωνα που ξέρει να πείθει ότι απλώς εκθέτει την ειρωνεία της ίδιας της ζωής, τον οξύ παρατηρητή που μπορεί να κοιτάζει από έξω όντας μέσα».

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, Τα Nέα

 

«Το βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη με τη δραματουργία των προσώπων του και με το εσωτερικό πλέξιμο των γεγονότων του, μας κάνει να σκεφτούμε καλύτερα πάνω σε ποικίλες όψεις του δημοσίου βίου και μας παρασύρει γόνιμα και ευφρόσυνα στην αποκαθηλωτική λογική του».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Ελευθεροτυπία

 

«Και ακριβώς επειδή – ή μολονότι – ο Τατσόπουλος έχει τριφτεί όσο λίγοι άλλοι με τον ημεδαπό «κόσμο του πνεύματος», κατορθώνει να αποστασιοποιηθεί και να τον παρουσιάσει με αξιοθαύμαστη οξυδέρκεια, επιτυγχάνοντας την επιθυμητή αναλογία μεταξύ καυτηριασμού και επιείκειας, σκώμματος και μελαγχολίας».

Χ.Α. ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ, Το Βήμα

 

«Ο Τατσόπουλος δεν ηθικολογεί. Δεν εξαιρεί καν τον εαυτό του».

ΛΗΔΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, Η Αυγή

«Θα το πούμε εξαρχής: το Τιμής Ένεκεν είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Highlights


Add: 2014-12-10 08:35:11 - Upd: 2014-12-15 06:56:18