Η Ευρώπη στη θύελλα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-569-263-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 233 γρ., 192 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Γραμμένο από τον Πρώτο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το βιβλίο αυτό προσφέρει έναν μοναδικό απολογισμό από πρώτο χέρι της κρίσης του ευρώ, καθώς και μια μοναδική ματιά στο πώς γράφεται η ιστορία στα παρασκήνια της εξουσίας.
Περιγραφή

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι είδε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορροφάται από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται στη σχέση του με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους ομολόγους τους, μοιράζεται την εμπειρία του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δάμασαν την οικονομική θύελλα και έσωσαν το ευρώ, τί κράτησε τη ενότητα της Ευρωπαικής Ένωσης την ώρα της αλήθειας και τί θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

 
Ο Βαν Ρομπέι εξετάζει επίσης το ρόλο της Ευρώπης σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και τις προσδοκίες των πολιτών. Πώς να κερδίσουμε πίσω την απασχόληση και την ευημερία στην ήπειρό μας; Πως θα πεισθούν οι πολίτες σε μια περίοδο γενικής απογοήτευσης οτι με την συνεργασία θα εξασφαλίσουν στις χώρες τους ένα καλύτερο μέλλον παρά ότι η καθεμία ξεχωριστά; 
 
Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο παρασκήνιο μέσα από τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους της εξουσίας, από τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής. 
Αυτό το δυνατό δοκίμιο βασίζεται στα πέντε χρόνια του συγγραφέα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ρίχνει φως στο πώς γράφεται η ιστορία στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-12-03 10:57:09 - Upd: 2021-03-17 18:29:27