Κοινωνία και Νέα Τεχνολογία
Εισαγωγή στην Γενική Κοινωνιολογία και κοινωνικοί προβληματισμοί. Δοκίμια βιομηχανικής κοινωνιολογίας, κοινωνίας της πληροφορίας, ανθρώπινων σχέσεων και κοινωνιολογίας των επαγγελμάτων. Παγκοσμιοποίηση και ξενοφοβία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-445-867-7
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 52.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 616 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύνθετη προσπάθεια που αποσκοπεί στην καλλιέργεια διεπιστημονικού πνεύματος και κριτικής σκέψης κατά τη μελέτη των πολύπλοκων κοινωνικών φαινομένων.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύνθετη προσπάθεια που αποσκοπεί στην καλλιέργεια διεπιστημονικού πνεύματος και κριτικής σκέψης κατά τη μελέτη των πολύπλοκων κοινωνικών φαινομένων. Έτσι περιλαμβάνει τα εξής:

α) Μια εισαγωγή στον σύνθετο, διεισδυτικό και διεπιστημονικό κοινωνικό προβληματισμό του μεγάλου Έλληνα στοχαστή Αριστοτέλη,

β) Μια εισαγωγή στην κοινωνιολογική σκέψη, όπως αυτή κυρίως διαμορφώθηκε από τους ιδρυτές και θεμελιωτές της επιστημονικής μελέτης της ανθρώπινης κοινωνίας στη σύγχρονή μας εποχή.

γ) Την συνειδητοποίηση των κοινωνικών προβλημάτων που εγκυμονεί η βιομηχανική και η μεταβιομηχανική κοινωνία, που διέπεται από ισχυρές τάσεις παγκοσμιοποίησης.

δ) Την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων ενόψει των γενικών τάσεων που διαπιστώνουμε ότι διατρέχουν και χαρακτηρίζουν τις ως άνω κοινωνίες, από άποψη κυρίως θεσμική και οργανωτική και μάλιστα σε σχέση και με την τεχνολογική τους υποδομή.

Φιλοδοξία του παρόντος βιβλίου είναι να συμβάλει, πέρα από τη μεταφορά κάποιων γνώσεων, στην άσκηση και στην διαμόρφωση ενός μη δογματικού, μη αποκλειστικού, ανοικτού, πολυπαραγοντικού τρόπου σκέψης πάνω στα κοινωνικά προβλήματα, για μια καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας, των συνανθρώπων μας και των σχέσεων μας με αυτούς τους τελευταίους.


Add: 2014-11-20 12:08:17 - Upd: 2022-05-03 18:27:00