Το ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9490-30-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 384 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η ιστορία του ποδηλάτου στην Ελλάδα μέσα από διηγήσεις, συνεντεύξεις, θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό του αρχείου επιχειρήσεων, ποδηλατικών συλλόγων, αθλητών και μνήμες ανώνυμων πολιτών που είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Ένα μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας, που όμως δύναται να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Περιγραφή

Σας καλωσορίζουμε στην έκδοση ενός μοναδικού φωτογραφικού-ιστορικού λευκώματος με τον τίτλο “Τo ποδήλατο στην Ελλάδα, 1880-2012” (384σελ., συγγραφέας-επιμελητής Κυριάκος Ιωσηφίδης, ομάδα Urbanact-Bikeart.gr, εκδόσεις Κέρκυρα- όμιλος Economia).

Το λεύκωμα αποτελεί καρπό μιας πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας, σε πόλεις ανά την Ελλάδα με στόχο την διάσωση της ιστορίας του ποδηλάτου στην χώρα μας, της μνήμης των ανθρώπων που σχετίστηκαν με αυτό και τις προσπάθειες των πολιτών στο σήμερα, οι οποίοι το προωθούν για μια πιο όμορφη και ζωντανή πόλη για μια πιο ισορροπημένη ζωή με άθληση, ψυχαγωγία, σωματική και ψυχική υγεία.

Η έρευνα κινήθηκε σε αρχεία ιδιωτών και δημόσιων φορέων, σε επιτόπια καταγραφή σε πόλεις ανά την Ελλάδα με συνεντεύξεις από ανθρώπους που έχουν ιστορία στο χώρο και αθλητές που έχουν σημειώσει πραγματικούς άθλους, με διάσωση ιστορικού φωτογραφικού υλικού, με ανίχνευση του εκάστοτε τοπικού τύπου για άρθρα και καταχωρήσεις σε σχέση με το ποδήλατο κ.α.

Το υλικό παρουσιάζεται ανά πόλη και περιφέρεια και μέσα από τους εξής “δρόμους”: την ιστορία των ποδηλατικών συλλόγων και επώνυμων αθλητών, την ιστορία των καταστημάτων και επιχειρήσεων (δεύτερης και τρίτης γενιάς που λειτουργούν και σήμερα), την λαογραφία του ποδηλάτου μέσα από τις αναμνήσεις πολιτών, τις κινηματικές σημερινές δράσεις των πολιτών.

Εμβόλιμα στο λεύκωμα εντάσσονται κείμενα του Θάνου Βλαστού από το E.Μ.Π., της Χριστίνας Κουλούρη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, του Απόστολου Παρασκευόπουλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του σκηνοθέτη Άλκη Ζερβού, του ποδηλάτη με αναπηρία Οδυσσέα Παπαδόπουλου, του Σπύρου Παπαγεωργίου από το περιοδικό Mbike κ.α.

"ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1880 – 2012" Ένα θαυμάσιο βιβλίο του Κυριάκου ΙωσηφίδηΛεύκωμα: "Το Ποδήλατο στην Ελλάδα, 1880-2012", Παρουσίασή στο AthensBikeFestival, Τεχνόπολις, 19-21 Σεπτεμβρίου 2014.

Add: 2014-09-08 15:56:29 - Upd: 2018-07-10 08:42:20