Το Θέατρο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9540-15-5
Χαραμάδα, Πάτρα, 2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
168 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σε μια πόλη όπου οι κάτοικοί της έχουν βυθιστεί στην καθημερινότητα και την πνευματική νωθρότητα, οι παραστάσεις του μοναδικού θεάτρου είναι το σπουδαιότερο κοσμικό γεγονός.

Μια νέα ηθοποιός προσλαμβάνεται στο θέατρο. Όταν ανακαλύψει το φοβερό μυστικό του, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι που θ΄ανατρέψει την άποψή της για τον κόσμο και τη ζωή της...
Περιγραφή

Το Θέατρο είναι ένα βιβλίο για την ψευδαίσθηση, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Για την επιθυμία που μπαίνει σε παράλληλη τροχιά με τα θέλω και τα όρια του κάθε ανθρώπου. Η ηρωίδα της νουβέλας του Μαρίνου Λούρου, πραγματοποιεί τη μεγάλη της επιθυμία να γίνει πρωταγωνίστρια στο μοναδικό θέατρο της πόλης, Το Θέατρο.


Σε μια πόλη όπου οι κάτοικοί της έχουν βυθιστεί στην καθημερινότητα και την πνευματική νωθρότητα, οι παραστάσεις του μοναδικού θεάτρου είναι το σπουδαιότερο κοσμικό γεγονός. Μια νέα ηθοποιός προσλαμβάνεται στο θέατρο. Όταν ανακαλύψει το φοβερό μυστικό του, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι που θ΄ανατρέψει την άποψή της για τον κόσμο και τη ζωή της...Έρχεται αντιμέτωπη με τα μυστικά του, τους κανόνες που το διέπουν και τον μύθο που το ακολουθεί. Κανόνες που τρεμοπαίζουν ανάμεσα στη λογική και την παραφροσύνη. Σκιά του Θεάτρου, ο ιδιοκτήτης. Ο άνθρωπος που παίζει με το μυαλό των ηθοποιών του και στιγματίζει τη ζωή της ηρωίδας. Παρανοϊκή φύση, ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες και τις ικανότητες των ηθοποιών του με τρόπο αφοπλιστικό...μέχρι τη στιγμή που εξαφανίζεται. Ο συγγραφέας, φλερτάρει με το μεταφυσικό, διεισδύοντας στις αποφάσεις των ηρώων του, δοκιμάζοντάς τους και προκαλώντας τους. Κατορθώνει με τη γραφή του, να ξεφύγει με έξυπνο τρόπο, από τα τετρημένα των ιστορίων που το μη ρεαλιστικό δηλώνεται απροκάλυπτα. Σε αφήνει με την γευση της αγωνίας του ανεξήγητου μέχρι την τελευταία σελίδα, χωρίς βεβαια να είναι σίγουρος ότι θέλει να σου αποκαλύψει και το μυστικό.


Add: 2014-08-07 13:23:32 - Upd: 2014-09-18 11:03:00