Δεσμοί λόγου και υπόσχεσης
Επιμέλεια κειμένου: Θανοπούλου, Μαρία Κων.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-457-080-5
Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 4/2007
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 112 σελ.
Περιγραφή

Ο πολιτισμός στο Δήμο Θερμαϊκούαυξάνει τη διάθεση για πολιτιστικά γεγονότα.
Η συλλογική αυτή προσπάθεια αναζωπυρώνει και μετα λαμπαδεύει την ιδέα των προγόνων μας.Σε αυτή τη νέα έκδοση παρουσιάζονται 51 Νεοέλληνες λογοτέχνες με ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους κι ένα βιογραφικό τους σημείωμα για να μπορέσει ο αναγνώστης να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε δημιουργό.Το ύφος του καθενός τον προσδιορίζει και τον καθιερώνει.
Ορισμένοι από τους ποιητές ακολουθούν την ομοιοκαταληξία, το μέτρο και τη ρίμα. `Αλλοι πάλι επηρεασμένοι από τη διεθνή κουλτούρα, και όχι μόνο, συγγράφουν ελεύθερα.Η θεματολογία ποικίλλει και αποκτά ενδιαφέρον το βιβλίο.Ο έρωτας, η αγάπη, η θάλασσα, η μοναξιά, τα γηρατειά, η γέννηση, το λάθος, τα έθιμα, η φύση, ο χαμός, η ελπίδα, ο χωρισμός,η συγκίνηση της στιγμής και τέλος η ίδια η ύπαρξη εκφύουν την αράδα, που προσδιορίζει το "φοιτητή ποιητή" .Γιατί για να ονομαστεί κάποιος ποιητής θα πρέπει τα γραπτά του να στηρίζουν ένα έργο χρόνων.Ο ποιητής είναι απαραίτητο να παλιώσει.Μόνο τότε θα αποκαλυφθεί, αυτόφωτος ήλιος , ο λόγος του.
Πομπός όλων αυτών ο εκάστοτε πολιτιστικός φορέας.Δέκτες οι συγγραφείς του Δήμου μας.
Ο οίστρος συσπειρώνει την ανεξάντλητη ροή του ανέμου των λογοτεχνών.
Εύγλωττο ύδωρ οι δεσμοί Θερμαϊκού εξευγενίζουν την ψυχή που ποθεί να ακμάζει γόνιμη σε τηλεοπτικά χρόνια και να εξισώνει τα δυο μέρη της καρδιάς.


Add: 2014-07-17 11:20:07 - Upd: 2020-11-19 11:43:43