Επαγγελματική Ικανοποίηση Εκπαιδευτικών
Θεωρία & Σύγχρονη Έρευνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-118-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 548 γρ., 280 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με την εκπαιδευτική διοίκηση και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Μπορεί να αξιοποιηθεί από πανεπιστημιακούς, σχολικούς ηγέτες, ερευνητές, συμβούλους, μέντορες, αξιολογητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Περιγραφή

Στην εποχή που διανύουμε, η επαγγελματική ικανοποίηση αποτελεί σημείο μελέτης και αναφοράς με στόχο τη βελτίωση των οργανισμών και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της θεωρίας και της έρευνας για την επαγγελματική ικανοποίηση και δυσαρέσκεια στην εκπαίδευση.

Επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν σε σημαντικές πτυχές του θέματος όπως είναι ο ορισμός της επαγγελματικής ικανοποίησης, οι παράγοντες που συνδέονται με την ικανοποίηση και τη δυσαρέσκεια στην εκπαίδευση και η σχέση της επαγγελματικής ικανοποίησης με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα στα σχολεία.

Η διερεύνηση των ερωτημάτων γίνεται τόσο μέσα από τη μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, όσο και από στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μέσω της μελέτης της επαγγελματικής ικανοποίησης, το βιβλίο εξετάζει τη σημασία και το συσχετισμό πολλών παραγόντων που ανήκουν στον τομέα της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Έτσι, το βιβλίο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με την εκπαιδευτική διοίκηση και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Μπορεί να αξιοποιηθεί από πανεπιστημιακούς, σχολικούς ηγέτες, ερευνητές, συμβούλους, μέντορες, αξιολογητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. H Έννοια και η Σημασία της Επαγγελματικής Ικανοποίησης

2. Θεωρίες Επαγγελματικής Ικανοποίησης

3. Έρευνες για την Επαγγελματική Ικανοποίηση των Εκπαιδευτικών

4. Διερεύνηση Πιθανών Σχέσεων της Επαγγελματικής Ικανοποίησης των Εκπαιδευτικών και του Σχολικού Κλίματος με την Επίδοση του Μαθητή

5. Η Εξέλιξη της Επαγγελματικής Ικανοποίησης των Δασκάλων από τις Σπουδές μέχρι τη Συμπλήρωση της Πρώτης Πενταετίας στο Επάγγελμα

6. Συμπεράσματα και Εισηγήσεις

ΠΑΡΑΡΤ. 1. Ερωτηματολόγιο για την Αλληλεπίδραση του Εκπαιδευτικού με τους Μαθητές του

ΠΑΡΑΡΤ. 2. Ερωτηματολόγιο για την Αλληλεπίδραση του Διευθυντή / Διευθύντριας

ΠΑΡΑΡΤ. 3. Ερωτηματολόγιο για την Επαγγελματική Ικανοποίηση

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΙΝΑΚΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο:

http://www.iwn.gr/product.asp?catid=17500


Add: 2014-07-10 13:04:08 - Upd: 2023-09-26 16:18:38